Annoksia: 4 kpl
Energiapitoisuus: 128kcal/100g
Ainekset:
1 kpl kotimaisia omenia (kuorittu)
600 g silakkafileitä
100 g sipulia
40 g tilliä (tuoretta)
1/2 tl merisuolaa
mustapippuria
1 dl rasvatonta maitoa
100 g Viola omena-piparjuuri tuorejuustoa
Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele uunivuoka. Silppua pala sipulia ja kuutioi omena. Sekoita maito omena-piparjuuri tuorejuuston joukkoon. Hienonna tilli.
Puolita silakkafileet ja poista selkäeväät, jos fileet ovat isoja. Ripottele uunivuoan pohjalle puolet sipulisilpusta, omenakuutioista ja hienonnetusta tillistä. Nosta päälle fileet ja ripottele niiden pinnalle vähän suolaa ja loput tillistä, sipulisilpusta ja omenakuutioista. Kaada tuorejuusto-maitoseos tasaisesti pinnalle ja ravistele kevyesti. Kypsennä 225 asteessa n. 25 minuuttia. Silakat maistuvat sekä kuumina että kylminä.
Resepti ja kuva: Kati Nappa