Painonpudotus pysyväksi – näin onnistut tavoitteessasi

Ennen kuin edes aloitat laihduttamista, mieti tavoitteitasi ja motivaatiotasi. Laihdutukseen on sitouduttava hyvin pitkäaikaisesti ja elämäntapamuutokseen loppuiäksi. Pysyvä painonpudotus ei onnistu viikoissa eikä edes kuukausissa, vaan sinun on muutettava ruokailu- ja liikuntatottumuksiasi pysyvästi.

Kieltäytyminen tietyistä ruoista kokonaan voi olla liian radikaali ratkaisu. Se ei ole myöskään yleensä tarpeellista, sillä painonhallintavaiheessa ruokavalioon mahtuu herkkujakin kohtuullisissa määrin. Yleensä kielletyt ruoat alkavat houkuttaa entistä enemmän, joten pysyttele mieluummin kohtuullisessa syömisessä kuin että alkaisit laatia kieltolistoja.

Lopeta pikadieetit

Päätä tehdä pysyvä elämänmuutos keventämällä elämäsi viimeistä kertaa. Pikadieetit eivät ole oikea ratkaisu. Vastusta siis himoa ryhtyä parin viikon kitukuurille, kun tärkeät juhlat alkavat lähestyä. Tutkimukset ovat osoittaneet, ettei hurjista pikadieeteistä ole pidemmän päälle hyötyä.

Syö säännöllisesti ja oikein

Lounaan väliin jättäminen voi tuntua hyvältä idealta, joka säästää kaloreita, mutta kyse ei ole niin yksinkertaisesta asiasta. Päivällisellä tulee helposti huomaamattakin ahmittua normaalia enemmän ruokaa, ja illan mittaan käsi saattaa käydä kaapilla turhan usein. Säännöllinen ruokailu pitää aineenvaihdunnan nopeana, nälän loitolla ja makeanhimon kurissa.

Ota myös liikunta osaksi normaalia arkeasi ja huolehdi riittävästä unensaannista. Molemmat tukevat painonhallintaa ja antavat energiaa.

Seuraa painoasi

Tutkimusten mukaan painonpudotuksessa onnistuneet henkilöt seurasivat painoaan säännöllisesti. Jos paino alkaa laihdutuksen jälkeen nousta, siihen on tärkeää reagoida välittömästi ja tehdä muutoksia elämätapoihin.

Lähteet: Keventäjät-asiantuntijat, Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest