Proteiinia kasviksista – lisää näitä lautaselle!

Proteiininlähteistä ensimmäisenä mieleen saattavat tulla liha, kala ja maitotuotteet, mutta todellisuudessa proteiinia on mahdollista saada myös kasviksista. Women’s Health listasi proteiinipitoisia vihanneksia, jotka sopivat niin kasvissyöjien kuin sekasyöjienkin ruokavalioon.

Herneet

Sadassa grammassa herneitä on hieman yli viisi grammaa proteiinia. Herneet ovat parhaimmillaan tuoreina kesällä, mutta talvisaikaan pakasteherneet ajavat hyvin asiansa. Herneitä voit käyttää esimerkiksi muiden ruokien lisukkeina pyreen muodossa tai sellaisenaan keitettynä.

Pinaatti

Proteiinipitoinen ja vähäkalorinen pinaatti sopii hyvin tuoreena esimerkiksi salaatteihin. Pakastepinaatista taas taiot helposti maukkaan keiton.

Parsakaali

Parsakaalissa on paitsi runsaasti kuitua, myös proteiinia. Sata grammaa parsakaalia sisältää 4,6 grammaa proteiinia. Parsakaali on erinomainen lisuke höyrytettynä tai keitettynä, varo kuitenkin ylikypsentämästä vihannesta.

Ruusukaali

Parsakaalin ohella myös brysselinkaali on erittäin terveellinen kasvis. Pienet ja pyöreät ruusukaalit sisältävät runsaasti kaliumia ja K-vitamiinia, minkä lisäksi ruusukaalissa on proteiinia 1,4 grammaa sataa grammaa kohti.

Maissi

Maissi ei teknisesti ottaen ole vihannes, mutta käytännössä maissit löytyvät vihannesosastolta. Grillattu maissi on kesäpöytien herkku, talvella tähkiä voi esimerkiksi keittää.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest