Haaveiletko litteästä vatsasta? Näistä ruoista voi olla apua

Litteä vatsa syntyy oikeanlaisella ruokavaliolla ja säännöllisellä kuntoilulla. Ihmekonsteja litteän vatsan saavuttamiseksi ei ole olemassa, mutta järkevät ruokailuvalinnat tukevat tavoitteen saavuttamista. Kokeile esimerkiksi näitä ruokia.

Mantelit

Mantelit ovat todellinen kuitu- ja proteiinipommi, ja ne sisältävät runsaasti E-vitamiinia ja antioksidantteja. Manteleissa on myös magnesiumia, joka auttaa pitämään lihakset kunnossa.

Mantelit pitävät verensokerin tasaisena, mikä auttaa pitämään painon kurissa, kun mieliteot eivät pääse kasvamaan vastustamattomiksi. Kourallinen manteleita on kätevä välipala esimerkiksi iltapäivälle.

Kananmunat

Kananmunat ovat yksi parhaita proteiininlähteitä. Penningtonin Biomedical Research Centerissä toteutettu tutkimus osoitti, että kananmunia aamulla syövät tunsivat itsensä vähemmän nälkäiseksi päivän mittaan kuin hiilihydraattipitoisen aamiaisen syöneet.

Syö yksi kananmuna päivässä, mutta mikäli kärsit korkeasta kolesterolista, keskustele ensin lääkärisi kanssa.

Soijapavut

Soijapavut ovat hyvä antioksidanttien, kuidun ja proteiinin lähde. Kokeile välipalaksi paahdettuja, kuivattuja soijapapuja tai laita aamusmoothieen pala tofua.

Erään tutkimuksen mukaan soijamaitoa juovat ylipainoiset onnistuivat laihtumaan paremmin kuin maitoa juoneet, joten soijasta saattaa olla apua painohallinnassa.

Omenat

Vuonna 2003 tehdyn tutkimuksen mukaan kolme omenaa päivässä syöneet ylipainoiset laihtuivat enemmän kuin samanlaista ruokavaliota noudattaneet, mutta omenoiden tilalla kaurakeksejä syöneet.

Omenassa on paljon vettä, mikä saa vatsan tuntumaan täydeltä ja kuitua, joka on hyväksi vatsalle. Syö omena päivässä vaikka väli- tai iltapalalla.

Marjat

Marjoissa on usein runsaasti kuitua, joka on jokaisen painonhallitsijan ystävä. Marjoissa on myös vastustuskykyä parantavia antioksidantteja. Antioksidantit voivat parantaa verenkiertoa, mikä saa lihakset työskentelemään tehokkaammin.

Syö marjoja monipuolisesti, äläkä tyydy pelkästään tutuimpiin metsänantimiin.

Vihreät lehtivihannekset

Vihreillä lehtivihanneksilla sanotaan olevan monia terveysvaikutuksia. Ne saattavat pitää paikkansa, mutta totta on ainakin se, että vihannekset ovat hyvin vähäkalorista ruokaa. Ne siis auttavat pitämään linjat kurissa. Monissa vihreissä lehtivihanneksissa on myös runsaasti kalsiumia.

Lisää esimerkiksi babypinaatinlehtiä salaatteihin, smoothieen tai keittoihin.

Jogurtti

Jogurtista kalsiuminsa saavat saattavat pudottaa painoaan ja hoikistua etenkin vyötäröltä enemmän kuin muista lähteistä kalsiuminsa nauttivat. Näin osoitti International Journal of Obesityssä julkaistu tutkimus.

Jogurttien probioottibakteerit auttavat pitämään ruoansulatuksen kunnossa, mikä tarkoittaa turvotuksen ja vatsavaivojen vähenemistä.

Lähde: fitnessmagazine.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest