Ruokavalio terveellisemmäksi – noudata näitä kasvissyöjien tapoja

Haluatko muuttaa ruokavaliotasi terveellisemmäksi? Kokeile näitä Foxnewsin vinkkejä.

Rakenna ateria kasvisten ympärille

Ota kasvikset osaksi aterian pääkomponentteja sen sijaan, että lisäisit lautasen reunalle muutaman kurkku- ja tomaattilohkon. Kun käytät kasviksia monipuolisemmin, et kyllästy niiden makuun. Hyödynnä kasviksia paitsi raakana myös kypsennettyinä. Esimerkiksi kesäkurpitsa, munakoiso, paprika ja erilaiset kaalit ovat hyviä valintoja lautasen päätähdiksi.

Lisää kasviöljyä ruokavalioon

Eläinrasvojen vähentäminen ruokavaliosta kannattaa. Suosi rasvaisten lihojen ja voin sijasta kasvirasvoja, kuten rypsi- ja oliiviöljyjä, avokadoa ja pähkinöitä. Lihojen kohdalla pekonit ja kyljykset kannattaa vaihtaa esimerkiksi kevyempään siipikarjanlihaan.  

Suosi palkokasveja

Käytä kasviksia paitsi lisukkeena, myös proteiininlähteenä suosimalla ruokavaliossasi palkokasveja, kuten papuja, herneitä ja linssejä. Niiden on useissa tutkimuksissa todettu tukevan painonpudotusta. Palkokasvit pitävät hyvin nälkää, mutta eivät tee oloasi tukkoiseksi.

Syö kasviksia välipalana

Välipalaksi kasvikset ja hedelmät ovat kätevä vaihtoehto, sillä niitä on helppo kantaa mukana. Pilko kasviksia valmiiksi eväsrasiaan tai pyöräytä niistä juotava smoothie tai mehu. Jos haluat ekstraenergiaa välipalastasi, syö lisäksi myös pieni kourallinen pähkinöitä tai pari palaa tummaa suklaata.

Lähde: Foxnews

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest