Säästä kaloreita arjessa – helpot vinkit!

Päivän kalorit on helpompi pitää kurissa, kun mietit ruokailuja jo etukäteen. Suunnittele, valmistele ja varaudu, niin ruokailut pysyvät hyvin hallinnassa.

Suunnittele ateriat

Tee heti viikon aluksi ruokalista, jota aiot noudattaa. Näin et joudu pohtimaan joka päivä erikseen, mitä tänään söisit päivälliseksi. Aterioiden suunnittelu helpottaa myös kaupassakäyntiä. Selkeän ostoslistan kanssa et sorru niin helposti heräteostoksiin.

Esivalmistele

Jos arkesi on kiireistä ja tahtoisit turvautua epäterveellisiin, nopeasti valmistuviin pakasteisiin tai puolivalmisteisiin, käytä aikaa ruoanlaiton esivalmisteluun vaikka jo sunnuntaina. Esivalmistelu voi tarkoittaa esimerkiksi vihannesten pesemistä, kuorimista ja pilkkomista valmiiksi. Jos aikaa riittää, voit myös tehdä kokonaisen ruoan valmiiksi jo sunnuntaina ja pakastaa sen seuraavaa viikkoa varten.

Lisää kasviksia

Osta esimerkiksi iso paketti babypinaattia jääkaappiin ja lisää pinaattia jokaiselle aterialle. Babypinaatinlehdet sopivat niin sellaisenaan kuin kuumennettunakin syötäväksi. Laita pinaattia esimerkiksi pasta-annokseen, salaattiin ja smoothieen. Kun jatkat aterioita ylimääräisillä kasviksilla, säästät kaloreissa.

Tarkkaile välipaloja

Jos päästät itsesi liian nälkäiseksi, kasvaa riski sortua epäterveellisiin välipaloihin, kuten suklaaseen tai perunalastuihin. Valmistaudu välipala-aikoihin kantamalla terveellisiä välipaloja mukanasi esimerkiksi töissä tai kaupungilla. Kun nälkä iskee, kaiva esille hedelmä tai muu terveellinen vaihtoehto.

Valmista itse

Kun teet ruokaa itse, pystyt hallitsemaan sen energiamäärää alusta asti. Siksi esimerkiksi päivällisruoan jämien tuominen töihin lounasevääksi voi olla fiksu idea. Jos ruokaa ei jää yli, ala valmistaa sitä isompia annoksia. Muista lisätä lounaseväisiisi myös kasviksia.

Suosi smoothieita

Jos puoli kiloa kasviksia päivässä tuntuu haastavalta tavoitteelta, ota tavaksesi juoda vihersmoothie päivässä. Vihersmoothie on kevyttä mutta runsasvitamiinista juotavaa. Laita smoothieen esimerkiksi varsiselleriä ja pinaattia.

Lähde: popsugar.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest