Smoothie käynnistää aineenvaihdunnan – kokeile uusia raaka-aineita

Nälkää pitävä smoothie sisältää proteiinia, kuitua ja pehmeitä rasvoja. Kokeile rohkeasti uusia raaka-aineita, vaikkapa näitä Popsugarin listaamia herkullisia vaihtoehtoja.

Pellavansiemenet

Painoa pudottaessa joudut rajoittamaan syömiesi kalorien määrää, jolloin riittävästä kuidunsaannista on tärkeää pitää huolta. Kuitu pitää vatsan kunnossa ja nälän loitolla pidempään.

Pellavansiemenissä on sekä liukoista että liukenematonta kuitua. Siemenet sisältävät myös terveellisiä omega-3-rasvahappoja.

Marjat

Marjoista saat niin kuitua kuin vitamiinejakin. Todellisen terveysjuoman saat, kun sekoitat smoothieen sekä mansikoita, mustikoita että vadelmia. Kokeile myös herukoita.

Tofu

Aamupalan on hyvä sisältää proteiinia etenkin, mikäli tavoitteenasi on painonpudotus. Proteiinin avulla nälkä ei pääse kurnimaan heti parin tunnin kuluttua aamiaisesta. Pehmeä ja mieto tofu sopii hyvin smoothien joukkoon terveelliseksi proteiininlähteeksi.

Pavut

Papujen lisääminen smoothieen saattaa kuulostaa oudolta, mutta tofun lailla myös pavut antavat smoothielle pehmeän koostumuksen ilman voimakasta makua. Pavuista saat sekä proteiinia että kuitua.

Kreikkalainen jogurtti

Vähärasvainen kreikkalainen jogurtti on hyvä ja kevyt vaihtoehto smoothien pohjaksi. Kokeile myös rahkaa tai tavallista maustamatonta jogurttia. Maitotuotetta sisältävästä smoothiesta saat kalsiumia ja proteiinia.

Avokado

Jos haluat smoothieen terveellisiä rasvoja ja täyteläisen koostumuksen, kokeile pehmentää juomaa hyviä rasvoja sisältävällä avokadolla. Huomioi kuitenkin, että avokado sisältää runsaasti energiaa, älä siis liioittele määrissä.

Pinaatti

Miedot babypinaatinlehdet antavat smoothielle kuitua ja vitamiineja. Pinaatti saattaa myös auttaa vähentämään turvotusta.

Lähde: popsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest