Syö oikein treenin jälkeen – muista proteiinin määrä!

Välipala ennen treeniä on hyvä idea, jos edellisestä ruokailusta on vierähtänyt aikaa, sillä tyhjällä vatsalla et jaksa liikkua yhtä tehokkaasti. Hyviä välipaloja ovat esimerkiksi banaani tai omena, jotka antavat keholle sopivasti polttoainetta. Liian raskaasti ei ennen liikuntasuoritusta kannata syödä.

Liikunnan jälkeen on hyvä syödä kunnon ateria. Varmista, että syöt ravitsevan ja monipuolisen aterian viimeistään 1,5 tunnin sisään treenin päättymisestä. Aterian on hyvä sisältää sekä proteiinia että hiilihydraatteja.

Jos olet harrastanut lihaskuntoharjoittelua, proteiininsaannista kannattaa pitää entistä tarkemmin huolta. Proteiinia kannattaa syödä hieman jokaisella aterialla, mutta on erittäin tärkeää, että sitä tulee 20–30 grammaa mahdollisimman pian voimaharjoituksen jälkeen. Proteiinipitoista ruokaa kannattaa syödä viimeistään tunnin sisällä harjoituksesta, sillä jos proteiininsaanti viivästyy noin neljään tuntiin, saattaa se hidastaa selkeästi kehittymistä.

Muista, että kovan treenin jälkeen on aina syötävä, vaikka treenaisit myöhään illalla. Muuten lihasten palautuminen hidastuu ja lihaskipu saattaa iskeä entistä kovemmin. Älä kuitenkaan sorru ahmimaan, vaan pidä huoli lautasmallista.

Lisäravinteille ei useimmilla ole tarvetta. Urheilujuomat, jauheet ja -patukat ovat hyviä välipaloja kiireessä tai jos ruokailu muuten ei ole mahdollista.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest