Varo näitä tapoja – paino saattaa kertyä salakavalasti

Kotiruokaa tekemällä on helppo tarkkailla syömänsä ruoan kaloreita ja ravintosisältöä. Kotiruoan kanssakin voi kuitenkin mennä metsään, mikäli sorrut näihin yleisiin Health.comin listaamiin tapoihin.

Napostelet ruokaa laittaessa

Kokkaillessa on hyvä maistaa omia keitoksiaan, jotta maustaminen onnistuu täydellisesti. Lusikallista tai paria enempää ei kuitenkaan kannata sortua napostelemaan, sillä kaloreita saattaa kertyä leikkuulaudalta napostelusta yllättävänkin paljon. Toinen vaihtoehto on tyytyä vihannesten naposteluun, juustot, makkarat ja muut tuhdimmat herkut kannattaa säästää itse ruokaan.

Proteiini puuttuu

Jos vietät koti-iltaa, et välttämättä tarvitse suurta lautasellista pastaa, joka sisältää runsaasti hiilihydraatteja mutta vain vähän proteiinia. Muista joka aterialla lautasmalli ja kasvikset äläkä kerää lautasellesi pelkkiä hiilihydraatteja. Ota siis ateriaa koostaessasi huomioon kulutuksesi ja omat tarpeesi.

Lisäät juustoa huoletta

Juusto kerryttää aterian kaloreita tehokkaasti, sillä proteiinin lisäksi juustot sisältävät runsaasti rasvaa. Juustoon määrään onkin syytä kiinnittää huomiota esimerkiksi ruokaisten salaattien kohdalla. Myös pasta-annokseen juustoa raastaessa kannattaa määrät aina mitata, jolloin tiedät tarkkaan, minkä verran juustoa tulet syöneeksi.

Syöt jälkiruokaa päivittäin

Jälkiruokaa ei kannata ottaa jokapäiväiseksi tavaksi. Pala suklaata tai yksi keksi harvemmin kaataa kevennysprojektia, mutta pala muuttuu helposti riviksi suklaata ja keksi kolmeksi keksiksi. Jos olet tottunut syömään jälkiruoan, mutta et ole halukas luopumaan tavasta, vaihda makea herkku esimerkiksi hedelmään.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest