Annoskoot kuriin – älä sorru ahmimaan

Jos sorrut helposti ahmimaan, aloita kiinnittämällä enemmän huomiota ruokailutapoihisi. Syö pöydän ääressä ja keskity syömiseen. Pureskele hitaasti, ja laske ruokailuvälineet välillä lautaselle ruokailun aikana. Tällä tyylillä nautit enemmän ruoasta ja ehdit maistaa sen paremmin. 

Jos kaapissasi on useita erikokoisia lautasia, käytä ruokailuun pienempää vaihtoehtoa. Jos lautanen on kovin suuri, kauhot siihen helposti huomaamattasi reilusti enemmän ruokaa kuin ottaisit pienemmälle lautaselle.

Tekeekö mielesi ottaa lisää ruokaa? Odota ensin kymmenen minuuttia rauhassa ja anna ruoan laskeutua. Mieti, onko sinulla oikeasti vielä nälkä, ennen kuin päädyt toiseen lautaselliseen.

Pidä säännölliset ruoka-ajat, jolloin nälkä ei pääse kasvamaan liian suureksi, mikä taas johtaa helposti ahmimiseen. Kun syöt säännöllisesti, ylimääräiselle napostelulle ei ole tarvetta. Jos mielesi alkaa tehdä jotain ruokailuaikojen ulkopuolella, mieti tarkkaan oletko oikeasti nälkäinen, vai johtuuko mieliteko jostain muusta asiasta. Jos sinulla ei ole oikeasti nälkä, älä syö.

Muista myös pitää huolta nestetasapainostasi. Joskus janontunteen voi sekoittaa nälkään, joten veden säännöllista juomista ei kannata unohtaa.

Lähde: Women’s Health Magazine

 

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest