Tämä yllättävä ruoka auttaa alentamaan verenpainetta

Ravintoaineiden luonnollinen kalsium voi tehdä verisuonista notkeampia, jolloin ne voivat laajeta hiukan ja pitää verenpaineen alhaisena.

Amerikkalaistutkimuksessa tarkasteltiin 2000 koehenkilön ruokavalioita. Tutkimuksessa havaittiin, että säännöllisesti jogurttia syövät kärsivät harvemmin korkeasta verenpaineesta kuin ne, jotka eivät syöneet jogurttia.

Tutkimukseen osallistuneilla, jogurttia säännöllisesti syövillä ihmisillä havaittiin olevan noin 31 prosenttia pienempi riski korkean verenpaineen kehittymiseen kuin niillä ihmisillä, jotka eivät syöneet jogurttia.

Kalsiumin verisuonia notkeuttava vaikutus on erityisen hyvä silloin, kun sitä saa maitotuotteista, kuten jogurtista ja maidosta. Sen sijaan liiallisella kalsiumpillereiden käytöllä voi tutkitusti olla päinvastaisiakin vaikutuksia, sillä liika kalsium voi varastoitua valtimoseinämiin, mikä aiheuttaa valtimoiden kovettumista.

Lähde: The Telegraph

Liity nyt Keventäjiin

Tykkää Keventäjistä Facebookissa!

Jogurtin uskotaan alentavan korkean verenpaineen riskiä, uutisoi The Telegraph. Ravintoaineiden luonnollinen kalsium voi tehdä verisuonista notkeampia, jolloin ne voivat laajeta hiukan ja pitää verenpaineen alhaisena.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest