Tehosta laihtumista pienin muutoksin – kokeile vinkkejä

Vaihda virvoitusjuoma kivennäisveteen

Kivennäisvesi sisältää samat hiilihapot kuin limukin, mutta ilman kaloreita. Vesistä löytyy valmiiksi maustettuja vaihtoehtoja, mutta voit myös itse maustaa kivennäisvettä laittamalla joukkoon kurkkua, sitruunaa tai limeä.

Muuta aamiaisesi proteiinipitoisemmaksi

Enemmän proteiinia, vähemmän sokeria. Vaihda esimerkiksi murot tai paahtoleivät maustamattomaan jogurttiin, pähkinöihin ja kananmuniin. Proteiini pitää hyvin nälkää, joten kurniva vatsa ei pääse yllättämään liian aikaisin.

Harkitse syöväsi aamupäivän välipala

Jos lounasajan odottaminen tuntuu tuskaiselta, ja lounaalla annoskokoa on kovan nälän takia vaikea pitää hallinnassa, ota ruokailurytmiisi mukaan aamupäivän välipala. Välipalaksi sopii esimerkiksi valmiiksi leikatut kasvistikut tai pieni annos pähkinöitä.

Käytä mittaa

Onko tapanasi heittää riisit ja pastat kattilaan näppituntumalta? Ota käyttöösi desilitramitta tai keittiövaaka, saatat yllättyä, miten runsaita määriä olet tullut keittäneeksi ja syöneeksi ilman mittaa.

Aloita ateriointi juomalla lasi vettä

Veden juominen pitää aineenvaihdunnan käynnissä ja auttaa täyttämään vatsaa. Vettä juodessasi saatat myös huomata, oletko oikeasti kovin nälkäinen vai janoinen vai ehkä molempia.

Syö kasvikset ensin

Aloita ateriointi syömällä annoksesta kasvikset. Näin et tule vahingossa jättäneeksi salaatteja lautasen reunalle, jos et jaksakaan syödä kaikkea. Muista lautasmalli kootessasi ateriaa.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest