Tutkimusväite yllättää: Jogurtilla ei sittenkään terveyshyötyjä?

Maustamaton jogurtti on erinomainen pohja esimerkiksi raikkaille marjasmoothieille tai myslin kaveriksi. Jogurttia pidetään vatsaa hellivänä ja vähärasvaisena versiona terveyttä edistävänä maitotuotteena. Tuore tutkimus kuitenkin väittää, ettei jogurtin syöminen vaikuttaisikaan terveyteen. Tutkimuksessa seurattiin lähes 4 500 espanjalaisaikuista keskimäärin kolmen ja puolen vuoden ajan.

Jogurtin kulutus ei tutkimuksen mukaan ollut yhteydessä parempaan terveyteen.

Aiemmin asiantuntijat ovat esittäneet, että jogurtin tarjoilemat terveyshyödyt liittyvät etenkin maitotuotteen sisältämään kalsiumiin. Toiset tutkimukset taas ovat yhdistäneet jogurtin syömisen pienempään kakkostyypin diabeteksen riskin.

Tuoretta tutkimusta arvioitaessa on kuitenkin syytä huomioida, että tutkittavien jogurtinkulutusta tutkittiin vain alkuvaiheessa, joten on mahdollista, että käyttötottumukset ovat muuttuneet tutkimuksen aikana. Tutkijat eivät myöskään seuranneet tutkittavien muiden ruokien käyttötottumuksia, mikä osaltaan saattaa vaikuttaa tutkimustuloksiin.

Espanjalaistutkimus julkaistiin Journal of the Academy of Nutrition ja Dieteticsissä.

Lähde: Medical News Today

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest