Uusi lisäaine auttaa laihtumaan

Imperial College Londonin ja Glasgow’n yliopiston tutkijat ovat kehittäneet lisäaineen, joka nopeuttaa kylläisyydentunnetta. Tuoreen tutkimuksen mukaan aine näyttää olevan tehokas painonnousun estäjä. Lisäaine näyttää myös vähentävän keskivartalossa sijaitsevaa, vaarallista rasvaa.

Tutkimukseen osallistui 20 henkilöä, joista osa söi IPE-nimistä jauhemaista lisäainetta ja osa inuliini-ravintokuitua, jonka jälkeen he siirtyivät buffetpöytään aterioimaan. Kävi ilmi, että lisäainetta nauttineet söivät keskimäärin 14 prosenttia vähemmän kuin inuliinia syöneet.

Toisessa, pidemmässä tutkimuksessa 25 ylipainoista lisäsi ruokaansa IPE-lisäainetta, kun taas vertailuryhmän 24 osallistujaa tehosti ruokiaan inuliinilla. Kokeilu kesti yli 24 viikkoa. Vertailuryhmästä kuusi osallistujaa lihoi puolen vuoden aikana kolme prosenttia lähtöpainostaan ja neljä osallistujaa viisi prosenttia lähtöpainostaan. IPE-lisäainetta syöneistä vain yksi henkilö lihoi yli kolme prosenttia lähtöpainostaan.

Lähde: Foxnews

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest