Vähennä sokerinkäyttöä – tästä syystä se kannattaa!

Sokeri on käytännössä täynnä ihmiselle turhia kaloreita, sillä se ei sisällä lainkaan vitamiineja tai mineraaleja. Monissa paljon sokeria sisältävissä ruoissa onkin todella vähän ravinteita.

Ruokavaliosta on vaikeaa saada täysipainoista, jos se sisältää runsaasti sokeria, sillä herkut vievät tilaa ravintorikkaalta ruualta. Sokerinsaantia kannattaa rajoittaa myös terveyssyistä, lue nämä Popsugarin listaamat syyt.

Sokeri on linkitetty sydänsairauksiin. Useammat tutkimukset ovat linkittäneet runsaan sokerinsaannin sydänsairauksiin paitsi ylipainoisilla, myös normaalipainoisilla. 15 vuotta kestäneen tutkimuksen mukaan ne henkilöt, jotka saivat yli 25 prosenttia päivittäisestä kalorimäärästään sokerista, kuolivat yli kaksi kertaa todennäköisemmin sydänsairauksiin kuin ne, joiden sokerinsaanti oli alle 10 prosenttia.

Sokeri kerää vatsarasvaa. Yhden tutkimuksen mukaan korkealla fruktoosinsaannilla lapsuudessa on yhteys vatsarasvan kasvuun. Keskivartalolihavuus taas nostaa sekä sydänsairauksien että kakkostyypin diabeteksen riskiä.

Sokeri vaikuttaa elimistön puolustusjärjestelmään. Liiallinen sokerinsaanti saattaa heikentää elimistön immuunijärjestelmää, mikä voi johtaa esimerkiksi useammin sairastettaviin flunssiin. Jos siis olet usein kipeänä, saattaa ruokavalion muutoksista olla hyötyä.

Sokeriin tulee himo. Sokeri vaikuttaa aivoihin ja vapauttaa mielihyvähormoni dopamiinia, mikä saattaa johtaa siihen, että syöt sokeria saadaksesi itsellesi paremman mielen. Mitä enemmän sokeria syö, sitä enemmän sitä tekee mieli. Makeanhimoa on usein myös hyvin vaikea vastustaa.

Lähde: Fitsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest