Lisää hyviä rasvoja ruokavalioosi – oletko kokeillut näitä?

Pehmeitä rasvoja on hyvä saada monipuolisesti, mutta mistä kaikkialta niitä on mahdollista saada? Esimerkiksi terveellisiä omega-3-rasvahappoja löytyy runsaasti kalasta, mutta myös joistakin kasvikunnan tuotteista, kuten saksanpähkinöistä ja edamamepavuista. Omega-3-rasvahapot tekevät hyvää niin mielialalle kuin vyötärönympäryksellekin.

Hyviä rasvahappoja löytyy myös erilaisista öljyistä. Kokeile esimerkiksi seuraavia Women’s Health Magazinen listaamia öljyä.

Pellavansiemenöljy

Pellavansiemenöljy sisältää omega-3-, omega-6- ja omega-9-rasvahappoja. Se voi auttaa vähentämään tulehduksia, jotka on linkitetty painonnousuun. Kokeile käyttää pellavansiemenöljyä esimerkiksi salaatinkastikkeena. Öljyssä on mieto, hieman pähkinäinen maku, joka sopii hyvin yhteen vihannesten kanssa.

Hamppuöljy

Myös hamppuöljy sisältää runsaasti erilaisia omega-rasvahappoja. Lisäksi hamppuöljystä löytyy E-vitamiinia. Lisää öljyä esimerkiksi smoothien joukkoon.

Rypsiöljy

Rypsiöljy on erinomainen vaihtoehto päivittäiseen ruoanlaittoon, se sopii niin leivontaan, paistamiseen kuin salaatinkin päälle. Sen on todettu auttavan kakkostyypin diabetesta sairastavia kontrolloimaan verensokeriaan.

Kookosöljy

Kookosöljyssä on tyydyttynyttä rasvaa, mutta sillä väitetään olevan runsaasti terveysvaikutuksia. Kookosöljystä ei ole juurikaan tieteellisiä tutkimuksia, joten sen terveysvaikutuksia on vaikea arvioida. Jos päätät käyttää kookosöljyä, on sen rinnalla hyvä syödä myös runsaasti pehmeitä rasvoja.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest

avokado