Vältä iltaherkuttelu helposti – saathan aamupalalla tarpeeksi tätä?

Aiemmissa tutkimuksissa kunnon aamiaisen nauttivien on huomattu syövän hallitummin päivän kuluessa ja välttyvän muita todennäköisemmin vyötärölihavuudelta. Aamupalan väliin jättävät ovat puolestaan muita alttiimpia sairastumaan diabetekseen.

Nyt julkaistut tulokset perustuvat kokeeseen, jossa kaksikymmentä ylipainoista 18–20-vuotiasta yhdysvaltalaisnaista joko jättivät aamiaisen väliin, söivät normaalin aamiaisen tai 35 grammaa proteiinia sisältävän aamupalan. Kummassakin aamupalassa oli yhtä paljon energiaa, rasvoja, kuituja ja sokereita.

Kun tutkijat vertasivat ryhmiä toisiinsa, he havaitsivat proteiiniaamiaisia syöneiden pysyvän paremmin kylläisinä, minkä lisäksi magneettikuvauksissa heidän aivoissaan havaittiin vähemmän toimintaa, joka on yhdistetty ruoan haluamiseen. Proteiiniaamupalan syöneet myös vähensivät rasvaisten ja paljon sokeria sisältävien ruokien syömistä illalla.

Samansuuntaisia tuloksia on saatu aiemminkin, mutta tutkimuksen pienen koon vuoksi havainnot pitää varmistaa vielä lisätutkimuksissa. Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest