Vältä piilorasvaa ja juo vettä – näin syöt järkevästi noutopöydästä

Noutopöydässä ruoan paljous voi saada aikaan yllättäviäkin mielitekoja. Valitse istumapaikka, jossa istut selin noutopöytään päin. Näin voit keskittyä lautasellasi olevaan ruokaan ja seurusteluun, etkä hamua koko ajan katseellasi uusia houkutuksia.

Suunnittele etukäteen

Kävele ja tutustu noutopöydän tarjontaan ilman lautasta. Ennen kuin valitset mitään, on hyvä kartoittaa noutopöydän tarjonta. Kun tiedät mitä on tarjolla, sinun on helpompi suunnitella, mitkä ruoat todella päätyvät lautasellesi. Valitse myös muutama herkkuruoka jota sinun todella sillä hetkellä tekee mieli. Täytä lautanen järkevästi lautasmallia mukaillen.

Ennen kuin ryntäät hakemaan toista lautasellista ruokaa, mieti, oletko todella vielä nälkäinen. Jos päätät hakea lisää ruokaa, noudata ensimmäiseltä kierrokselta tuttua lautasmallia. Varo huijaamasta itseäsi, äläkä sorru kasaamaan lautasellesi vain epäterveellisiä herkkuja.

Noutopöytä huijaa aivoja

Noutopöytä voi olla todellinen painajainen kalorinlaskijoille. Syö niin paljon kuin jaksat -noutopöytä voi huijata aivojasi syömään enemmän kuin olisi tarpeellista, varsinkin jos haluat rahoillesi vastinetta. Noutopöytä on usein myös täynnä piilorasvaa ja -sokeria, jonka kanssa tulee olla tarkkana. Vältä paistettuja ja friteerattuja tuotteita, öljyisiä lisukkeita ja majoneesipohjaisia salaatteja. Jätä välistä myös leipäpöytä, jos haluat välttyä turhilta kaloreilta. On hyvä pitää mielessä myös se, että jotkut salaatit voivat olla hyvin kaloripitoisia riippuen täytteistä. Vältä salaattien krutonkeja, juustoja ja rasvaisia kastikkeita.

Valitse lautasellesi esimerkiksi grillattua kanaa, kalaa tai paahtopaistia. Noutopöydän yksi hyvistä puolista on, että näet ruoat etukäteen ja osaat arvioida, mikä on terveellistä ja mikä ei. Kaikki vaihtoehdot, jotka näyttävät rasvaisilta todennäköisesti myös ovat sitä. Valitse mieluummin raikkaita ja tuoreita ruokia. Noutopöytä on usein täynnä myös tuoreita hedelmiä, joista voit valita suosikkisi jälkiruokalautaselle.

Älä anna seurueen määrätä tahtia

Muista juoda aterian aikana paljon vettä, sillä juominen täyttää vatsasi tehokkaasti. Veden juominen auttaa myös huomaamaan paremmin milloin vatsasi on oikeasti täynnä. 

Älä myöskään anna seurueesi määrätä tahtia, vaan päätä itse mitä syöt. Tämä on hyvä neuvo pitää mielessä milloin vain, mutta erityisen hyvä neuvo se on noutopöytäillalliselle. Se, että ystäväsi hakevat lisää ruokaa ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi. Jos et halua vain istua tyhjä lautanen edessäsi, hae jälkiruoaksi hedelmä ja kupillinen kahvia. Mieti samalla myös sitä, kuinka ylpeä voit olla itsestäsi pois lähtiessä. Et tunne oloasi tukkoiseksi rasvaisesta ruoasta, vaan olosi on kylläinen, mutta energinen.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest