Kotiruokaa tekemällä on helppo tarkkailla syömänsä ruoan kaloreita ja ravintosisältöä. Kotiruoan kanssakin voi kuitenkin mennä metsään, mikäli sorrut näihin yleisiin Health.comin listaamiin tapoihin.
Napostelet ruokaa laittaessa
Kokkaillessa on hyvä maistaa omia keitoksiaan, jotta maustaminen onnistuu täydellisesti. Lusikallista tai paria enempää ei kuitenkaan kannata sortua napostelemaan, sillä kaloreita saattaa kertyä leikkuulaudalta napostelusta yllättävänkin paljon. Toinen vaihtoehto on tyytyä vihannesten naposteluun, juustot, makkarat ja muut tuhdimmat herkut kannattaa säästää itse ruokaan.
Proteiini puuttuu
Jos vietät koti-iltaa, et välttämättä tarvitse suurta lautasellista pastaa, joka sisältää runsaasti hiilihydraatteja mutta vain vähän proteiinia. Muista joka aterialla lautasmalli ja kasvikset äläkä kerää lautasellesi pelkkiä hiilihydraatteja. Ota siis ateriaa koostaessasi huomioon kulutuksesi ja omat tarpeesi.
Lisäät juustoa huoletta
Juusto kerryttää aterian kaloreita tehokkaasti, sillä proteiinin lisäksi juustot sisältävät runsaasti rasvaa. Juustoon määrään onkin syytä kiinnittää huomiota esimerkiksi ruokaisten salaattien kohdalla. Myös pasta-annokseen juustoa raastaessa kannattaa määrät aina mitata, jolloin tiedät tarkkaan, minkä verran juustoa tulet syöneeksi.
Syöt jälkiruokaa päivittäin
Jälkiruokaa ei kannata ottaa jokapäiväiseksi tavaksi. Pala suklaata tai yksi keksi harvemmin kaataa kevennysprojektia, mutta pala muuttuu helposti riviksi suklaata ja keksi kolmeksi keksiksi. Jos olet tottunut syömään jälkiruoan, mutta et ole halukas luopumaan tavasta, vaihda makea herkku esimerkiksi hedelmään.