Hyvä kunto ehkäisee verenpainetautia – myös ylipainoisilla!

Hyvä kunto suojaa verenpainetaudilta myös ylipainoisia. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta tutkimuksesta, jossa 57 000 miehen ja naisen fyysinen kunto testattiin vuosina 1991–2009. Osallistujat olivat keskimäärin 53-vuotiaita ja heistä 8 000 sairastui verenpainetautiin runsaan nelivuotisen seurannan aikana.

Tulokset osoittivat ensinnäkin, että hyvässä fyysisessä kunnossa olevista selvästi harvemman verenpaine oli koholla tutkimuksen alussa. Lisäksi heidän riskinsä sairastua verenpainetautiin seurannan aikana oli noin viidenneksen pienempi kuin huonokuntoisimpien.

Liikuntaan ja hyvään fyysiseen kuntoon liitetty suojavaikutus säilyi senkin jälkeen, kun analyysissa huomioitiin mm. osallistujien ikä, paino ja mahdollinen diabetes.

Tulokset eivät osoita, miksi hyvä fyysinen kunto suojaa verenpainetaudilta, mutta aiempien tutkimusten perusteella vaikutusmekanismeja on monia.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Heart Association -lehdessä.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest