Jätätkö laihdutuksen aina kesken? Lue nämä vinkit

Pitkäjänteinen sitoutuminen painonpudotusprojektiin voi olla haastavaa, mutta se kannattaa. Kun uudet elämäntavat iskostuvat mieleen, on niitä helppo jatkaa tavoitepainon saavuttamisen jälkeenkin.

Tavoitteet ylös

Onkin tärkeä tietää, mitä tavoittelee, jotta elämäntapamuutokset jäisivät pysyviksi. Arjen valintatilanteissa on vaikea muistaa, miksi tekee terveellisiä valintoja eikä mene vain mieliteon mukaan.

Mieti oma suuri tavoitteesi ja välitavoitteet sitä ennen. Ensimmäinen välitavoite voi olla vaikka 3 kg ja säännöllinen ateriarytmi. Pidä tavoitteet konkreettisina ja helposti saavutettavina. Älä ajattele vain kiloja tai senttejä, vaan myös mitä voit tehdä tavoitteeseen päästyäsi.

Miten paljon tahdot tavoitteeseen ja miten paljon olet valmis tekemään töitä sen eteen? Kirjaa tavoitteet ylös ja pidä ne myös mielessä. Tavoitteet voivat olla myös kuvia, lauseita ja sanoja. Voit askarrella oman aarrekartan, johon merkitset elämäsi haaveet ja tavoitteet. Kaikkien ei tarvitse liittyä edes painonhallintaan, mutta usein haaveiden saavuttamisessa terveydellä on merkitystä. Anna luovuutesi päästä valloilleen.

Miksi haluat laihtua?

Vastausta voi olla yllättävän vaikea antaa mutta tämä on ehkä tärkein kysymys pysyvän painonhallinnan kannalta. Mikä auttaa sinua jatkamaan ja vähitellen saavuttamaan tavoitteesi?

Usein terveys on syy laihduttaa ja hallita painoa. Yleensä menetetty terveys motivoi jatkamaan elämäntapamuutoksia, mutta myös terveyden ylläpitäminen voi olla hyvä motivaattori.

Mieti päivärytmiäsi

Painoon vaikuttavat monet asiat syömisen, juomisen ja liikkumisen lisäksi. Syömiseen vaikuttaa työ, ajankäyttö, uni, perhetilanne, opitut tavat ja tottumukset. Syömme erilaisiin tunteisiin: iloon, suruun, stressiin, yksinäisyyteen yms. Yritä löytää syy-yhteyksiä ja mieti, miten voisit vaikuttaa siihen, että elämäsi eri osa-alueet tukisivat terveellisiä elämätapoja. Älä vain listaa ongelmia, vaan mieti myös ratkaisuja. Vaikka kaikkiin asioihin et voi vaikuttaa, aina löytyy niitä joihin voit.

Lähde: Keventäjien asiantuntijat

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest