Syötkö liian yksipuolisesti? Nämä merkit kertovat

Monipuolinen ruokavalio on tärkeää myös keventäjälle. Keho tarvitsee sekä rasvoja, proteiinia että hiilihydraatteja, eikä kasvisten määrässä kannata pihistellä. Nämä oireet saattavat kertoa siitä, että kehosi kaipaa monipuolisempaa ravintoa.

Huonotuulisuus

Huonotuulisuus ja matala mieliala voivat kertoa B12-vitamiinin puutteesta. Erityisesti kasvissyöjien on huolehdittava riittävästä saannista, sillä vitamiinivarastot saa täyteen helposti lihasta, joka ei vegetaristin ruokavalioon kuulu.

Hiusten ohentuminen

Hiusten irtoileminen voi olla merkki hormonaalisista muutoksista tai stressistä. Se voi kuitenkin kertoa myös D-vitamiinin puutteesta. D-vitamiinia saadaan auringosta ja maitotuotteista, mutta sen lisäksi myös vitamiinitableteille voi olla tarvetta.

Haavojen parantuminen kestää

Hidas haavojen paraneminen voi kieliä sinkinpuutteesta. Sinkki on yksi tärkeimmistä aineista keholle. Sinkkivarastoja saa täytettyä esimerkiksi lihalla, pavuilla ja cashewpähkinöillä.

Kynsimuutokset

Hauraat ja keskeltä painuneet kynnet saattavat kertoa raudanpuutteesta, joka voi aiheuttaa myös huimausta. Hyviä raudanlähteitä ovat valkoiset pavut, liha, vihreät lehtivihannekset ja täysjyvätuotteet.

Päänsärky

Päänsärkykohtauksille voi olla monta syytä, joista yksi on magnesiuminpuute. Magnesiuminsaannista kannattaa huolehtia syömällä esimerkiksi pinaattia, manteleita ja mustia papuja.

Turvonnut kieli

Foolihaponpuute voi näkyä kielessä. Elimistö ei pysty valmistamaan foolihappoa, joten sitä on saatava ravinnosta. Foolihappoa saat muun muassa lehtikaalista, pinaatista ja maksasta.

Kuiva iho

Kuiva iho voi kertoa hyvien rasvahappojen puutteesta. Lisää ruokavalioosi kalaa, avokadoa ja kasviöljyjä.

Lähde: shape.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest