Kovassa kunnossa olevien diabetesriski pienempi

Hyvä fyysinen kunto voi yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan auttaa välttymään aikuistyypin diabetekselta. Yhteys havaitaan riippumatta monista diabeteksen riskitekijöistä.

Yhdysvaltalaisten tulokset julkaistiin Diabetes Care -lehdessä, ja niiden perusteella kuntotesteissä hyvin menestyvän viisikymppisen riski sairastua diabetekseen on noin puolet pienempi kuin heikompikuntoisen. Tämä havaittiin viiden vuoden seurannassa.

Hyvä aerobinen kunto liittyi pienempään diabetesriskiin senkin jälkeen, kun analyysissa huomioitiin osallistujien ikä, sukupuoli, etninen tausta sekä mahdolliset verenpaine- ja kolesteroliongelmat ja lihavuus.

Hyväkuntoisten alhaisempi diabetesriski on havaittu aiemminkin, mutta yhdysvaltalaisten tulokset vahvistavat ja laajentavat näyttöä. Aerobisen kunnon lisäksi kuitenkin moni muukin seikka ja elintapa voi vaikuttaa tuloksiin. On esimerkiksi todennäköistä, että fyysisestä kunnostaan huolehtivat elävät muutenkin terveellisemmin kuin huonokuntoiset.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest