Parikymppisenä lihavat todennäköisesti jatkavat lihomista

Journal of Preventive Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan moni 25-vuotiaana ylipainoisista  jatkaa lihomista läpi aikuisiän. Tutkimuksen perusteella 25-vuotiaana lihavista miehistä todennäköisesti joka neljäs on sairaalloisen lihava yli 35-vuotiaana, kun normaalipainoisista niin käy vain yhdelle sadasta.

Naisilla yhteys on vielä voimakkaampi, sillä parikymppisenä lihavilla naisilla on jopa 50 prosentin riski olla sairaalloisen lihava yli 35-vuotiaana. Normaalipainoisten naisten riski oli vain alle 5 prosenttia.

Vaikka lihavuus monilla jatkui vuosikymmeniä, pelkkä lihavuuden kesto ei välttämättä ennustanut lihavuuteen liittyviä sydän- ja diabetesriskejä. Tulosten perusteella lihavuuden kestoa tärkeämpää olikin liikakilojen määrä kulloisenakin hetkenä. Näin ollen lihavuuteen liittyviä sydänriskejä voi todennäköisesti pienentää karistamalla liikakiloja riippumatta siitä miten pitkään lihavuus on jatkunut.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest