Pitkään istuminen haitallista terveydelle – älä unohda jaloitella

Pitkään istuminen on haitallista terveydelle. Siksi onkin tärkeää katkaista istumisputki jaloittelulla säännöllisin väliajoin. Tauota istumista tunnin välein.

Laita muistutus

Jos tapanasi on uppoutua töihin tietokoneen äärellä, voi kännykän hälytysmuistutus olla tarpeen. Muistutuksen avulla et unohda jaloitella. Nouse seisomaan ja kävele hieman joka tunti.

Puhu puhelut kävellen

Puhelinkeskusteluihin käytetty aika on helppo hyödyntää jaloitteluun. Vaikka toisinaan monen asian tekeminen samaan aikaan voi olla hankalaa, käveleminen tuskin haittaa puhelimeen puhumista.

Vinkkiä kannattaa hyödyntää paitsi työpaikalla, myös kotona, jossa ystävien kanssa käydyistä maratonpuheluista kannattaa ottaa terveyshyödyt irti.

Istu jakkaralla

Seuraavan kerran, kun käyt kahvilassa tai baarissa, kokeile istumista korkeilla baarijakkaroilla löhötuolien sijaan. Korkeat jakkarat auttavat sinua pitämään hyvän ryhdin, jakkaralla istuminen jakaa painoa sekä takapuolelle että jaloille.

Vältä sähköpostia

Hylkää välillä sähköpostit ja chatit työpaikallasi, ja kävele tapaamaan toisissa huoneissa istuvia ihmisiä henkilökohtaisesti. Saatat saada vastauksen näin toimimalla jopa nopeammin kuin sähköpostin välityksellä. Samalla saat katkaistua työpisteellä istumisen.

Lähde: health.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest