Tämä tapa yhdistää normaalipainoisia – toimitko sinäkin näin?

Tuoreen tutkimuksen mukaan normaalipainoiset ovat tulevaisuusorientuneita ja lukevat ahkerasti ruokien ainesosaluetteloita. Appetite-lehdessä julkaistu tutkimus selvitti 240 aikuisen elämäntapoja. Tutkimustulosten mukaan ihannepainossa olevat keskittyivät paljon tulevaisuuteen ja lukivat ruokien tuoteselosteita tarkasti. Sen lisäksi he kiinnittävät vähemmän huomiota tuotteiden kyljissä oleviin terveellisyyteen viittaaviin mainoslauseisiin, kuten ”vähärasvainen”.

Ylipainoiset käyttäytyivät tutkimuksen mukaan päinvastoin. He eivät kiinnittäneet yhtä paljon huomiota tulevaisuuteen eivätkä lukeneet tuoteselosteita yhtä ahkerasti kuin normaalipainoiset. Sen sijaan he kiinnittivät paljon huomiota tuotteiden terveellisyyttä korostaviin mainoslauseisiin.

– Kun ihmiset ovat tulevaisuusorientoituneita, he tekevät luultavasti enemmän terveellisiä valintoja ruokavalionsa suhteen ja ovat todennäköisemmin normaalipainoisia, tutkijat kirjoittivat.

Mistä sitten johtuu, etteivät normaalipainoiset kiinnittäneet huomiota tuotteiden mainoslauseisiin toisin kuin ylipainoiset? Tutkijoiden mukaan mahdollinen selitys saattaa olla, että ylipainoiset ovat tietoisia ylipainostaan ja huomioivat siksi terveysmainokset ajatellen, että he voivat vaikuttaa terveyteensä tarttumalla tuotteisiin.

On kuitenkin huomioitava, ettei painolla, tuoteselosteiden lukemisella ja tulevaisuusorientoitumisella ole välttämättä suoraa syy-seuraussuhdetta.

Lähde: womenshealthmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest