Tämä superkasvis ehkäisee eturauhassyöpää – lisää ruokavalioosi

Eturauhassyöpä on yksi yleisimmistä syövistä miehillä. Uuden tutkimuksen mukaan tomaattien runsas syöminen vähentää syövän riskiä.

Tomaateissa on runsaasti lykopeenia, joka antaa hedelmille ja vihanneksille punaisen värin. Lykopeeni on aiemmin yhdistetty verenkierron parantamiseen sekä kolesterolin alentamiseen.

Tuore tutkimus selvitti 1806:n eturauhassyöpää sairastavan miehen ruokavalioita ja elintapoja. Heitä verrattiin 12 005 terveeseen mieheen.

Tutkimustulosten mukaan yli 10 tomaattiannosta viikossa syövien miesten riski sairastua eturauhassyöpään oli 18 prosenttia pienempi. Tomaattien lisäksi myös tomaattia sisältävät tuotteet, kuten tomaattimehu tai pavut tomaattikastikkeessa laskettiin mukaan viikkoannokseen.

Tutkijat kuitenkin muistuttavat, ettei tomaattikastikkeeseen tölkitettyjä papuja ja tomaattikastiketta sisältäviä pizzoja kannata syödä usein niiden sisältämän suolan, rasvan ja sokerin takia.

– Tutkimustulokset osoittavat, että tomaatit voivat olla tärkeä tekijä eturauhasssyövän ehkäisemisessä. Lisätutkimukset ovat kuitenkin tarpeen. On tärkeää, että miehet syövät monipuolisesti vihanneksia ja hedelmiä, harrastavat liikuntaa ja pitävät painonsa kurissa, tutkijat totesivat.

Lähde: medicalnewstoday.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest