Tutkimus: Miehet sietävät rasvaista ruokaa huonommin kuin naiset

Miesten ja naisten aivot reagoivat eri tavoilla rasvaiseen ruokaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet näyttävät olevan suuremmassa riskissä saada terveysongelmia rasvaisesta ruoasta.

Tutkimuksen mukaan naiset pärjäävät terveydellisesti paremmin ylipainonsa kanssa kuin miehet, mikä herättääkin kysymyksen, tulisiko ruokavalioissa ottaa yhä enemmän sukupuoli huomioon.

– Tutkimustulokset esittävät ensimmäistä kertaa, että miehet ja naiset reagoivat runsasrasvaiseen ruokaa eri tavoilla, totesi Deborah Clegg Cedar-Sinai Diabetes And Obesity Research Institutesta.  

– Tutkimustulosten mukaan saattaa olla mahdollista, että naisten on niin sanotusti ok syödä rasvaista ruokaa silloin tällöin, kun taas miehille se ei ole suositeltavaa.

Aiemmin Clegg tutkimustiimeineen selvitti, että aivojen tulehdustila on yhteydessä ahmimiseen, verensokerin heittelyyn ja kehon muihin tulehduksiin. Jo lyhyenkin aikaan noudatettu runsasrasvainen ruokavalio aiheutti oireita.

Lähde: medicalxpress

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest