Lomalla saa nautiskella aktiivisesti!

Kirjoittaja Anna Saivosalmi

Mutta eikö näin kuuluisi ollakin? Eikö tämä ole ihan tavallista elämää, että juhlapäivinä ja lomilla voi ottaa kaikin puolin rennommin, herkutellakin välillä ja nauttia elämästä?

Aktiivinen rentoiluloma

Tulin juuri vähän aikaa sitten neljän päivän reissulta Kroatiasta. Olimme siellä lukioaikaisten ystävieni kanssa. Täytämme tänä vuonna kaikki 40 ja halusimme juhlistaa pyöreitä vuosiamme yhteisellä matkalla.

Söimme joka päivä ravintoloissa, eikä jäätelöstä olisi tullut mieleenkään kieltäytyä. Viinikin maistui oikein hyvältä. Silti lomalta palatessa panin merkille, ettei olo ollut yhtään turvonnut, päinvastoin.

Matkamme ”teemana” oli patikointi ja kävelimme päivässä pitkiäkin matoja. Olo olisi saattanut olla tukala, jos koko loma olisi kulunut rantatuolissa makoillen ja viiniä tissutellen ja valvoen. Ruokarytmimme oli säännöllinen koko matkan ajan. Söimme kaksi kunnon lämmintä ateriaa joka päivä, aamiasten ja välipalojen lisäksi. Näin napostelun tarvetta ei oikeastaan edes ollut.

Kroatian reissumme oli sopivassa suhteessa nautiskelua, liikuntaa ja rauhoittumista!

Juhannus mökillä nautiskellen

Samalla teemalla päätin jatkaa myös juhannuksen. Vaikka pöydät notkuivat sukujuhannusjuhlissamme saaristossa kaikenlaisia herkkuja, löytyi aikaa myös pitkille kävelylenkeille ja lyhyille jumppatuokioille. Meitä oli juhannuksen vietossa melko iso kööri, joten treenaamaan sai mukaan aina kaverin, kun halusi.

Teimme kuntopiirejä ja juoksu- sekä kävelylenkkejä. Uimme, ja pompin jopa trampoliinilla lasten kanssa. Onneksi myös Keventäjien Kotitreenit toimivat mökillä. Lyhyen ja virkistävän pikajumpan saattoi vetää vaikka laiturin nokassa.

Aionkin pitää säännöllisestä syömisestä kiinni myös loman aikana. Tällöin napostelu ja herkut jäävät automaattisesti vähemmälle. Alkoholin ei tarvitse kuulua jokaiseen lomapäivään, ja aktiivisena aion pysyä myös silloin, kun olemme perheen kanssa reissussa.

Aamulenkit ovat parasta kesässä

Aamulenkit kuuluvat olennaisena osana kesän ohjelmaani ja suosittelen niitä lämpimästi myös muille. Jos juoksu ei ole sinun juttusi, toimii kävelylenkki aivan yhtä hyvin. Aineenvaihdunta pärähtää tehokkaasti aamuliikunnan ansiosta käyntiin ja olo on virkeä koko päivän. Jos liikuntakärpästä jää odottelemaan lomalla myöhempään, saattaa treenit jäädä hyvinkin tekemättä. Kun liikunnat hoitaa pois jo aamulla, voi rentoilla rauhassa loppupäivän.

Sitäpaitsi aamulenkit ovat mitä parhain tapa tutustua uusiin paikkoihin vaikkapa lomamatkalla.

Kesällä ja lomalla tulee voida nauttia myös ruuasta. Mutta pienillä jutuilla, kuten sillä, että pysyy aktiivisena ja liikkeessä, ainakin osan ajasta, saa olon pysymään keveänä ja mielen virkeänä.

Nautinnollista ja aktiivista kesää.

<3 Anna

Vastaa

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Pin It on Pinterest