Monipuolisuus on valttia leivän ja viljavalmisteiden käytössäkin. Parhaan terveyshyödyn saa, kun käyttää vaihtelevasti erilaisia täysjyväviljoja. THL:n julkaiseman uuden tutkimuksen mukaan [...]
Kuitu on yksi terveellisen ruokavalion mittari. Suositusten mukaan kuituja tulisi saada ravinnosta 25–-35 g päivässä. Oikeilla ruokavalinnoilla takaat kuitujen riitävän saannin. Kuitu on [...]
Karppausbuumi teki leivästä pahiksen. Sitä alettiin pitää lihottavana, ja virallisia leivän syöntisuosituksia vähintäänkin kyseenalaisina. Monet kertoivat laihtuneensa jätettyään leivän pois [...]
Täysjyvän terveysvaikutuksista on tiedetty pitkään, mutta nyt niistä on jälleen saatu uusia todisteita. Täysjyväviljan syöminen voi mahdollisesti alentaa haitallista LDL-kolesterolia ja siten [...]
Leivästä voi kertyä yllättävän paljon suolaa ruokavalioon. Katso Kuluttajaliiton vertailu eri tuotteiden suolapitoisuuksista. Suomalaisten suolansaanti on lähempänä kymmentä grammaa [...]
Leivästä voi kertyä yllättävän paljon suolaa ruokavalioon. Katso Kuluttajaliiton vertailu eri tuotteiden suolapitoisuuksista. Suomalaisten suolansaanti on lähempänä kymmentä grammaa [...]
Vaaleastakin leivästä voi saada runsaasti kuitua. Katso, mitkä tutut leivät sisältävät eniten ja mitkä vähiten kuitua. Ruisleipä on suomalaisten paras kuidunlähde, mutta vaaleistakin leivistä [...]