Kolesteroli kuriin helpolla keinolla – valitsethan oikein leipähyllyllä?

Täysjyväviljan syöminen voi mahdollisesti alentaa haitallista LDL-kolesterolia ja siten pienentää myös monien sydän- ja verisuonitautioireiden vaaraa. Tanskalaistutkijoiden havainto on mielenkiintoinen, sillä vaikka täysjyvätuotteiden on tiedetty pienentävän sydänsairauksien vaaraa, niiden vaikutus veren kolesterolipitoisuuksiin on jäänyt epäselvemmäksi.

Nyt julkaistut tulokset perustuvat 24 aikaisemman tutkimuksen aineistojen yhteisanalyysiin, ja niiden perusteella täysjyväviljaa suosivien LDL-kolesterolin ja kokonaiskolesterolin pitoisuudet ovat keskimäärin pienemmät kuin henkilöiden, jotka suosivat tavallisia viljatuotteita. Suurin vaikutus liittyi täysjyväkauraan.

HDL-kolesterolin tai triglyseridien pitoisuuksiin täysjyväviljan syöminen ei vaikuttanut.

Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest