Loka-marraskuu on riistan kuumin sesonkiaika. Jos Keventäjä saa riistaa käsiinsä, siitä kannattaa pitää kiinni, sillä vähärasvaisesta riistalihasta valmistuu helposti täyttäviä, mutta kevyitä [...]
Proteiinit koostuvat aminohapoista. Niitä tarvitaan kudosten kasvuun ja uusiutumiseen ja ne ovat rakennusaineita hormoneille ja entsyymeille, joita puolestaan tarvitaan useiden elintoimintojen [...]
Protauksesta, eli proteiinitankkauksesta puhutaan joskus jopa painonhallinnan pelastuksena. Auttaako proteiinien ahmiminen laihduttamaan vai onko kyse pelkästä trendivillityksestä? Karppauksen [...]
Meitä on käsketty vähentämään rasvojen, varsinkin ns. kovien rasvojen käyttöä. Sille on perusteensa. Punaisen lihan rasva ja muut eläinperäiset rasvat voivat olla terveysriski. Mutta mitä näiden [...]
Vähärasvainen jauheliha on keventäjän ykkös-raaka-aine. Jauheliha on 100-prosenttista lihaa, joka taipuu ruuaksi kokemattomissakin käsissä. Jauheliha on arjen helppo proteiininlähde, jota löytyy [...]
Vähärasvainen jauheliha on keventäjän ykkös-raaka-aine. Jauheliha on 100 % lihaa, joka taipuu ruuaksi kokemattomissakin käsissä. Jauheliha on arjen helppo proteiininlähde, jota löytyy joka [...]
Prosessoidun lihan syöminen vaikuttaa eliniän pituuteen, kertoo Foxnews American Journal of Clinical Nutritionissa julkaistusta tutkimuksesta. Tuoreen tutkimukseen mukaan erityisesti [...]
Paljon makkaraa, leikkeleitä ja muita lihavalmisteita syövät naiset saattavat ruokavalionsa takia olla alttiita verenpaineen kohoamiselle. Tuore ja käsittelemätön punainen liha sen sijaan ei [...]
Paljon makkaraa, leikkeleitä ja muita lihavalmisteita syövät naiset saattavat ruokavalionsa takia olla alttiita verenpaineen kohoamiselle. Tuore ja käsittelemätön punainen liha sen sijaan ei [...]
Monipuolisesta ruokavaliosta saa yleensä riittävästi proteiinia, vakuuttavat suomalaiset ravitsemustutkijat. Proteiinin osuutta ruokavaliossa ei kannata ylikorostaa. Ravitsemusfysiologian [...]