Kotimaisilla marjoilla herkutellaan pitkälle syksyyn! Näiden vitamiinipommien kanssa ei kannata turhaan säästellä. Marjat kuuluvat keventäjän lautaselle; kuidun ja flavonoidien lisäksi marjat [...]
Muhkealehtistä raparperia puskee maasta heti alkukesästä. Keventäjän kannattaa kiskoa varret talteen, sillä niistä voi kokata monenlaista, sekä makeaa että suolaista kevytherkkua. Raparperi [...]
Kesällä smoothie on ihana tehdä tuoreista aineksista ja helteellä se maistuu erityisen hyvältä vähän jäisenä. Joku korvaa smoothiella jopa aterian, mutta silloin kannattaa olla tarkkana. [...]
Meihin on iskostettu kehotus syödä yli puoli kiloa kasviksia, sieniä, hedelmiä ja marjoja päivässä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Kasvisruualla 600 gramman päiväannos tulee helposti täyteen, [...]
Marjat ovat keventäjän karkkeja. Tuoreiden ja pakastettujen marjojen lisäksi keventäjän kannattaa tutustua käteviin marjajauheisiin. Marjat ovat tulvillaan elimistölle tärkeitä vitamiineja, [...]
Luonnon makeat herkut, tuoreet marjat, ovat todellisia terveyspommeja. Nykysuositusten mukaan niitä kannattaisi syödä noin kaksi desiä päivässä. Marjastuskausi alkaa olla kuumimmillaan, mutta [...]
Nyt kannattaa suunnata puolukkametsälle ja kerätä pakastin täyteen talven varalle. Hapan puolukka sisältää runsaasti E-vitamiinia, mangaania ja kuitua. Puolukasta löytyy myös erilaisia [...]
Villiruoka tarkoittaa luonnossa vapaasti kasvavaa ruokaa, kuten yrttejä, sieniä ja marjoja. Onko villiruoasta hyötyä keventäjälle? Keventäjien ravitsemusterapeutti Anette Palssa näkee [...]
Paljon marjoja syövät suomalaismiehet saattavat säästyä aikuistyypin diabetekselta, tai ainakin sairastua siihen epätodennäköisemmin kuin muut. Sen sijaan hedelmät ja vihannekset eivät [...]
Hedelmien ja marjojen terveyshyödyt voivat riippua siitä missä muodossa niitä nauttii, tuore tutkimus osoittaa. Tulosten valossa on todennäköistä, että ainakin diabeteksen kohdalla hyödyt saa [...]