Marjat ovat luonnon superruokaa: värikkäitä, vitamiinipitoisia ja täynnä antioksidantteja. Ne sopivat täydellisesti keventäjän ruokavalioon – mutta mikä niistä on kaikista terveellisin? Vastaus [...]
Ruusunmarja on yksi Suomen voimakkaimmista luonnon omista ravintopommeista, mutta monelle se on silti jäänyt vieraaksi raaka-aineeksi. Poimi käyttövinkit ja hyödynnä kotimaisen supermarjan [...]
Karviaismarjat ovat kotimaisen marjamaailman hiljaisia sankareita. Ne eivät kilpaile makeudessa mansikoiden kanssa tai säväytä väreillään kuin vadelmat, mutta niiden ravintoarvot, monipuolisuus [...]
Pensasmustikan sato on kohta parhaimmillaan. Huomattavasti metsämustikka-sisarustaan makeampi ja kookkaampi pensasmustikka jakaa kuitenkin usein ihmisten mielipiteet: toiset rakastavat, toiset [...]
Kotimaisilla marjoilla herkutellaan pitkälle syksyyn! Näiden vitamiinipommien kanssa ei kannata turhaan säästellä. Marjat kuuluvat keventäjän lautaselle; kuidun ja flavonoidien lisäksi marjat [...]
Muhkealehtistä raparperia puskee maasta heti alkukesästä. Keventäjän kannattaa kiskoa varret talteen, sillä niistä voi kokata monenlaista, sekä makeaa että suolaista kevytherkkua. Raparperi [...]
Kesällä smoothie on ihana tehdä tuoreista aineksista ja helteellä se maistuu erityisen hyvältä vähän jäisenä. Joku korvaa smoothiella jopa aterian, mutta silloin kannattaa olla tarkkana. [...]
Meihin on iskostettu kehotus syödä yli puoli kiloa kasviksia, sieniä, hedelmiä ja marjoja päivässä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Kasvisruualla 600 gramman päiväannos tulee helposti täyteen, [...]
Marjat ovat keventäjän karkkeja. Tuoreiden ja pakastettujen marjojen lisäksi keventäjän kannattaa tutustua käteviin marjajauheisiin. Marjat ovat tulvillaan elimistölle tärkeitä vitamiineja, [...]
Luonnon makeat herkut, tuoreet marjat, ovat todellisia terveyspommeja. Nykysuositusten mukaan niitä kannattaisi syödä noin kaksi desiä päivässä. Marjastuskausi alkaa olla kuumimmillaan, mutta [...]