Pakastemarjat hyötykäyttöön
Kuulutko sinä niihin suomalaisiin, jotka ovat innokkaita keräämään marjoja ja sieniä, mutta unohtavat käyttää niitä? Nyt on hyvä aika nauttia pakastimen sisällöstä ja samalla tyhjentää sitä kesää [...]
Kuulutko sinä niihin suomalaisiin, jotka ovat innokkaita keräämään marjoja ja sieniä, mutta unohtavat käyttää niitä? Nyt on hyvä aika nauttia pakastimen sisällöstä ja samalla tyhjentää sitä kesää [...]
Syksyinen metsä on aarreaitta, josta keventäjä hakee kori kädessä aineksia monenlaisiin herkkuihin. Kotimaiset sienet sisältävät runsaasti proteiinia, mutta vain vähän energiaa. Syötäviä sieniä [...]
Nyt alkaa olla se aika vuodesta, jolloin kannattaa hyödyntää raparperia, korvasieniä, nokkosta ja muita luonnonyrttejä ruoanlaitossa ja leivonnassa. Nautitaan keväästä kaikin aistein! Raparperi [...]
Sienestys on hauskaa, se sopii koko perheelle ja on erinomaista liikuntaa ja lepoa mielelle. Ja poimitut sienet ovat ilmaisia ja mahtavia raaka-aineita keventäjän keittiöön! Aloita sieniharrastus [...]
Sienet ovat todellisia aarteita: ne sisältävät vain vähän energiaa, pitävät hyvin kylläisenä ja takaavat silti runsaasti laadukkaita suoja- ja pääravintoaineita. Lisäksi ne ovat tärkeä osa [...]
Meihin on iskostettu kehotus syödä yli puoli kiloa kasviksia, sieniä, hedelmiä ja marjoja päivässä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Kasvisruualla 600 gramman päiväannos tulee helposti täyteen, [...]
Sieniä kannattaa hyödyntää kesällä grillausillan lisukkeena tai päätähtenä. Sienissä on runsaasti ravintoaineita, mutta vain vähän energiaa. Kasviksilla on paljon terveysvaikutuksia, ja usein [...]
Villiruoka tarkoittaa luonnossa vapaasti kasvavaa ruokaa, kuten yrttejä, sieniä ja marjoja. Onko villiruoasta hyötyä keventäjälle? Keventäjien ravitsemusterapeutti Anette Palssa näkee [...]
Lokakuu on syksyisen sadonkorjuun aikaa. Kotipuutarhurit nostavat perunat ja juurekset ja korjaavat kesä- ja talvikurpitsat talteen ennen pakkasia. Kauppojen hyllyiltä löytää tähän aikaan [...]