Tässä on kesän vähäkalorisin herkku – laita vaikka grilliin!

Kasviksilla on paljon terveysvaikutuksia, ja usein puhutaankin, että lautaselle olisi hyvä valita paljon erivärisiä vihanneksia. Vihannesten lisäksi lautaselle kannattaa valita myös ruskean ja valkoisen sävyjä sienten muodossa, sillä sienet ovat todellista terveys- ja kevytruokaa.

Esimerkiksi 100 grammaa herkkusieniä sisältää vain 16 kilokaloria, 100 grammaa kantarelleja taas 17 kilokaloria. Tateissa energiaa on jonkin verran enemmän.

Sienet kätkevät sisäänsä runsaasti erilaisia ravintoaineita

Vaikka energiaa sienissä on vähän, löytyy niistä runsaasti erilaisia ravintoaineita. Sienissä on muun muassa C-, D- ja B-vitamiineja sekä mineraaleja, kuten kaliumia, rautaa, kalsiumia, magnesiumia ja seleeniä. Ne sisältävät yhtä paljon antioksidantteja kuin porkkanat, tomaatit, paprikat, vihreät pavut ja kesäkurpitsat.

Sienien sisältämä seleeni voi tukea maksan toimintaa ja ehkäistä kasvaimia. Seleenin on tutkittu myös parantavan vastustuskykyä. Kuitu taas voi olla hyödyksi diabeteksen ehkäisyssä.

Sienistä on hyötyä myös sydämen terveydelle. Sitä tukevat kuitu, kalium ja C-vitamiini.

Kesäaikaan sieniä on helppo lisätä ruokavalioon grilliruoan muodossa. Kokeile grillata tavallisten herkkusienien lisäksi myös suurikokoisia portobelloja.

RESEPTIT:

Grillatut sienipihvit
Feta-herkkusienet
Sienikääröt

Lähde: medicalnewstoday.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest