Kehonhuolto osaksi monipuolista harjoittelua – poimi parhaat apuvälineet

Kehonhuoltoon liittyy niin liikkuvuusharjoittelua, venyttelyä, hierontaa kuin rentoutustakin. Kehonhuolto auttaa lihaksia palautumaan, vähentää lihaskipuja ja poistaa kuona-aineita. Se myös parantaa ja ehkäisee tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Säännöllisesti tehty kehonhuolto pienentää loukkaantumisriskiä ja kasvattaa suorituskykyä, sekä lisää notkeutta ja liikkuvuutta. Kaiken kaikkiaan kehonhuoltoharjoitukset rentouttavat, parantavat stressinhallintaa ja hermoston toimintaa.

Kehonhuoltoa voi harjoittaa kotona yksinkertaisten apuvälineiden avulla.

Putkirulla

Putkirulla on monipuolinen ja helppokäyttöinen itsehierontaväline. Rulla asetetaan lattialle ja lihaksia hierotaan sen päällä omaa kehonpainoa apuna käyttäen. Rullalla on tarkoitus hieroa lihaksia, rentouttaa kireitä lihaskalvoja, sekä käsitellä pehmytkudoksia. Nämä auttavat lihasten liikkuvuudessa.

Putkirullaus soveltuu myös lihasten lämmittelemiseen ennen harjoittelua. Kun rullaus tehdään harjoittelun jälkeen, kuona-ainekertymät hajoavat ja palautuminen nopeutuu, mikä vähentää lihaskipuja.

Hierontapallo

Kova hierontapallo on tarkoitettu tarkkaan akupainantaan ja kipupisteiden hierontaan. Myös tennispallo sopii hyvin tähän käyttötarkoitukseen. Hierontapallot sopivat myös lihasten lämmittelyyn.

Pehmeämpiä nystyräpalloja käytetään laukaisemaan lihasten kireyttä. Nystyräpalloilla voidaan edesauttaa pintaverenkierron vilkastumista ja siten vapauttaa elimistön kuona-aineita. Nystyräpallo on kätevä myös jalkapohjan hieromiseen. Jalkapohjissa on suuri määrä hermoja, jotka kaipaavat usein rentoutusta.

Kuminauha

Kuminauha on nivelystävällinen treeniväline, jolla saat lisättyä liikkuvuutta koko kroppaan. Kuminauhaa on helppo kuljettaa mukana minne vain. Kuminauhalla saat tehtyä samoja liikkeitä kuin kepin avulla, jolloin saat liikkuvuutta etenkin yläselkään. Saat tehtyä kiertoliikkeitä helposti missä vain sitomalla kuminauhan esimerkiksi ovenkahvaan. Kuminauhoja on saatavilla eri jäykkyyksiä ja leveyksiä. Kuminauhoja käytetään apuna myös kuntoutuksessa ja fysioterapiassa.

Jumppapallo

Jumppapallo sopii erityisen hyvin kehonhuoltoon selkäkivuista kärsiville. Jo pelkkä jumppapallolla istuminen auttaa harjoittamaan selän tukilihaksia. Pallon avulla voit tehdä erilaisia venyttelyliikkeitä esimerkiksi selkärangalle. Venytysliikkeet auttavat myös rentoutumaan. Jumppapallolla saat tehtyä monipuolisia harjoitteita tasapainoharjoittelusta kehonhallintaan.

The Stick

The Stick, eli yksinkertaisesti keppi, on tehokas ja helppokäyttöinen kehonhuollon apuväline. Keppi on 30–50 senttiä pitkä väline, joka koostuu joustavasta ydinosasta ja sen päällä liikkuvista muovihelmistä. Keppi toimii putkirullan tavoin lihasten avaamiseen. Keppi soveltuu kehon pehmytkudosten huoltamiseen, erityisesti pohkeiden, reisien ja käsivarsien alueille. Kepillä tehdyt harjoitukset huoltavat lihaksia ja kiihdyttävät lihasten aineenvaihduntaa. Keppejä on saatavilla eri jäykkyyksillä.

Teksti: Laura Matilainen

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest