Keventäjät-kuntovinkki: Lisää kalorinkulutusta ja tehosta ajankäyttöä salilla

Lihaskuntotreenejä ja kestävyysharjoittelua tarvitse välttämättä erottaa erillisiksi treeneiksi. Jos lihaskuntotreeni on mieleistä, voi kestävyyttä kehittää helposti käyttämällä vuorosarjoja. Samalla rasva palaa tehokkaasti ja istuskelutauot poistuvat treenin keskeltä.

Vuorosarjoissa tehdään vuorotellen joko eri puolilla kehoa sijaitsevia tai vastarooleissa toimivia lihaksia. Tällaisessa harjoittelussa keho pääsee tekemään lähes koko ajan töitä, jolloin syke pysyy korkealla, hiki nousee pintaan eikä treenissä todellakaan tarvitse istuskella. Vuorosarjaharjoittelu onkin oiva tapa kehittää voimaa ja lisäksi kestävyyskunto kehittyy samalla huomattavasti nopeammin kuin perinteisellä paikkaharjoittelulla.

– Vuorosarjoista tulee iso jälkipoltto. Tämä tarkoittaa sitä, että keho polttaa enemmän kaloreita treenin jälkeen levossa kuin verrattuna harjoitukseen, jossa tehdään yksi lihaskuntosarja, huilataan puolitoista minuuttia ja tehdään sitten sama uudelleen, Keventäjien liikuntavalmentaja Timo Haikarainen kertoo.

Katso videolta, kuinka toteutat vuorosarjatreenin helposti:

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest