Liikunnalla yllättäviä terveysvaikutuksia – tiesitkö näitä?

Auttaa stressiin

Liikunta lievittää stressiä. Esimerkiksi 30 minuutin harjoittelu cross trainerilla tai juoksumatolla voi tutkitusti laukaista jännityksen ja saada aivot tuottamaan serotoniinia ja dopamiinia.

Nostaa masentuneen mielialaa

Säännöllisellä liikkumisella on myös mielaalaa kohentava vaikutus. Tutkijoiden mukaan 350 kilokalorin polttaminen liikunnalla kolmesti viikossa voi vähentää masennuksen oireita yhtä tehokkaasti kuin lääkkeet. 

Parantaa oppimiskykyä

Liikunta vaikuttaa oppimiskykyyn, ja erityisesti haastavat lajit, kuten tenniksen pelaaminen tai tanssi näyttävät vilkastuttavan aivojen toimintaa. Kuten lihaksia, myös aivoja on aktivoitava. Saksalaistutkimuksen mukaan ne opiskelijat, jotka olivat harrastaneet haastavia liikuntalajeja pärjäsivät parhaiten keskittymistä vaativissa tehtävissä.

Kehittää itsetuntoa

Vartalonmallin ei tarvitse muuttua radikaalisti, jotta itsetunto nousisi. Tutkimusten mukaan jo pienetkin muutokset kunnon kohentumisessa tai lihasvoiman kehittymisessä saavat ihmisen luottamaan itseensä enemmän.

Pitää aivot aktivoituina

Kevytkin liikunta auttaa pitämään aivot aktiivisina ja ehkäisemään muistin heikentymistä. Alzheimer’s Research Center pitää liikuntaa yhtenä parhaana aseena Alzheimerin tautia vastaan. Archives of Neurology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan päivittäinen kävely tai hölkkä laskee riskiä sairastua tautiin.

Lähde: health.usnews.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest