Parhaat vinkit lihasten kehittämiseen – kokeile näitä

Opettele oikea tekniikka

Tärkeintä kuntosaliharjoittelussa on opetella aluksi, miten liikkeet tehdään oikeaoppisesti. Kun harjoittelet painavien painojen kanssa, on loukkaantumisen riski otettava aina huomioon. Oikea tekniikka pienentää riskejä sekä antaa harjoitukselle parhaat tehot.

Lisää painoja aina kun voit

Jos tähtäät voiman kasvattamiseen ja pystyt tekemään sarjan ongelmitta loppuun, on aika lisätä painoja. Vaikka painojen lisääminen voi tuntua itsestäänselvyydeltä kehittymisen kannalta, saattaa se silti monelta unohtua.

Jos painot jämähtävät samalle tasolle viikkokausiksi, ei kehitystä tapahdu. Valitse voimaharjoittelua varten painot, joilla pystyt tekemään sarjan lähes loppuun, eli joilla yksi tai kaksi toistoa jää tekemättä. Siinä vaiheessa, kun saat kaikki toistot tehtyä, on aika lisätä painoja ja aloittaa alusta.

Vaihda ohjelmaa tasaisin väliajoin

On tärkeää vaihtaa treeniohjelmaa säännöllisin väliajoin, jotta kaikki lihasryhmät saisivat monipuolisesti kuormitusta, mutta mikä sitten on hyvä aikaväli? Liian moni sortuu treenaamaan samalla ohjelmalla kuukausikaupalla, toiset taas vaihtelevat ohjelmaansa joka kerta. Muutoksia ohjelmaan on hyvä tehdä noin kerran kuukaudessa.  

Pidä kiinni treeniohjelmasta

Älä mene kuntosalille ilman ohjelmaa, vaan pidä huoli, että sinulla on aina tarkka suunnitelma siitä, mitä liikkeitä aiot tehdä ja miten paljon. Kirjaa myös painot ylös. Ohjelman avulla muistat, minkä verran toistoja olet tehnyt missäkin ja mitä painoja olet käynyt.

Muista lepo

Jokapäiväinen treenaaminen ei kannata, sillä lihas tarvitsee lepoa kasvaakseen. Jätä treenit väliin myös, jos tunnet olevasi tulossa kipeäksi tai jos lihakset ovat kovin arat. Älä urheile terveydelläsi.

Lähde: Womenshealthmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest