Vesijuoksu on laihduttajan liikuntaa

Vesijuoksu on painonhallinnan ja kunnon kohotuksen kannalta erinomaista liikuntaa. Vesi on hyvä vastus. Vesijuoksussa kaloreita todella kuluu, koska energiankulutus on vedessä suurempaa kuin kuivalla maalla harjoiteltaessa. Vedessä liikkuminen lisää myös lihasmassaa ja näin ollen kiinteyttää kroppaa. Vesipedoille laji on hauska ja hyödyllinen lisä uimisen rinnalle. Niille, jotka eivät ole innostuneet uimisesta, vesijuoksu on mainio vaihtoehto tutustua vesiliikuntaan.

Vesijuoksussa pääsee alkuun hankkimalla vesijuoksuvyön. Vyötärölle kiinnitettävän juoksuvyön avulla vedessä voi olla pystyasennossa, juosta, hölkätä tai kävellä. Lisävastusta tuomaan voi hankkia uimakäsineet ja -kengät. On kuitenkin syytä muistaa, että juoksuvyö ei ole pelastusliivi, joten uimataidottomien on hölkkäiltävä valvonnan alla.

Järvihölkkä

Talvella vesijuoksua voi harrastaa uimahalleissa ja kesällä luonnonvesissä. Kesäinen vesijuoksu onkin nimetty kotoisasti järvihölkäksi. Kokeile kuntouintia luonnonvesissä. Meri, järvi, joki, lampi tai puro uintiympäristönä tarjoaa erilaisia luontoelämyksiä. Uintiretkellä voi ihailla järvimaiseman kauneutta ja tarkkailla luonnon yksityiskohtia. Mieli lepää maisemassa ja kunto kasvaa.

Helteellä liikkuminen voi olla uuvuttavaa. Vesijuoksu luonnonvesissä on mitä parhainta vilvoitusta kuumuuteen. Viileä vesi hyväilee ihoa ja juoksuliikkeet syvässä vedessä reipastavat oloa. Pulahda uimarannalla tai mökillä veteen juoksuvyön kanssa ja nauti kesän lämmöstä hölkäten vedessä. Kunto kasvaa lähes huomaamatta!

Vesijuoksu luonnon vesissä on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Lajille on perustettu oma yhdistys, Luonto lähelläsi ry. Niille, jotka haluavat osallistua porukalla vesijuoksuun, järjestää yhdistys erilaisia vesijuoksutapahtumia, joihin voivat osallistua kaikki uimataitoiset aikuiset.

Lisää vesijuoksusta:

Suomalainen vesiliikuntainstituutti

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest