Himoitsetko suolaista? Mielitekoon voi liittyä yllättävä syy

Kolottaako makeanhammasta vai vaivaako suolaisenhimo? Mielitekoihin voi liittyä yllättäviä syitä. Mikäli odottava äiti kärsii pahasta raskauspahoinvoinnista, saattaa pahoinvointi vaikuttaa kehittyvään lapseen aiheuttamalla suolanhimoa.

Duken yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että suola voi aiheuttaa addiktiota samankaltaisesti kuin huumausaineet, vaikkei addiktio sinällään olekaan yhtä vahva kuin huumausaineiden kohdalla.

Suolanhimoa vastaan kannattaa taistella, sillä liika suolansaanti on yhdistetty turvotukseen, korkeaan verenpaineeseen ja siitä johtuviin sydänsairauksiin. Keskimäärin suomalaiset saavat suolaa reippaasti yli suositusten. Suolaa tulisi syödä korkeintaan 5 grammaa päivässä.

Kahvin kohdalla addiktioon saattavat osittain liittyä myös geenit. Harvard School of Public Health ja Brigham and Women’s Hospital in Boston linkittivät tutkimuksessaan kuusi erilaista geenivariaatiota kahvinkulutukseen. Tietyt geenivariaatiot omaavat ihmiset näyttivät olevan todennäköisemmin kahvin suurkuluttajia.

Mitä sitten tulee sokeriin? Sokeriaddiktiosta on käyty paljon keskustelua, ja jotkut uskovat addiktion olemassaoloon. Keventäjien asiantuntija Mikael Fogelholm on todennut, ettei sokeri-addiktiota ole olemassa sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan ihmiset ovat ottaneet addiktio-sanan käyttöön kuvaamaan sitä, että pitää jostain ruoasta erityisen paljon.

Lähde: Foxnews.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest