Puhdistava viikonloppu antaa energiaa viikkoon – näillä säännöillä onnistut

Puhdistava syöminen on hyvä idea monestakin syystä. Se tukee tehokkaasti painonpudotustavoitettasi, ja tekee olostasi kevyen ja energisen. Sinun ei tarvitse myöskään tuntea huonoa omaatuntoa herkutteluista. Noudata näitä sääntöjä niin onnistut.

Aloita aamusi puhtaasti: Aloita viikonloppuaamusi terveellisellä rituaalilla ja juo aamuisin kupillinen lämmintä sitruunavettä. Kuuma vesi lämmittää, auttaa rauhoittumaan ja tehostaa ruoansulatusta. Lisäksi vesi nesteyttää kehosi tehokkaasti pitkän yön jäljiltä.

Kokkaa kotona: Vaikka ravintoloissa käyminen houkuttelisi, niissä ei kannata vierailla jatkuvasti. Ravintoloissa vaarana on sortua liian isoihin annoksiin ja raskaisiin ateriavalintoihin. Laittamalla tänä viikonloppuna ruokaa kotona, pystyt syömään terveellisiä raaka-aineita joka aterialla.

Lisää raaka-aineita: Lisää aterioiden ravintoarvoja käyttämällä enemmän terveellisiä hedelmiä ja vihanneksia. Lisää aamupalalle hedelmiä, ja tee lounaalle vihreä lisukesalaatti. Kokeile monipuolisesti uusia raaka-aineita ja makuyhdistelmiä.

Älä käytä eineksiä: Pikaruoat ja einekset kannattaa jättää syömättä. Jos et pysty lausumaan jotakin tuotteen ainesosaa, jätä se suosiolla kaupan hyllylle. Osta mieluiten puhtaita ja tuoreita aineksia, jotka eivät ainoastaan sisällä paljon terveellisiä ainesosia, vaan myös maustuvat hyvälle.

Tarkkaile hiilihydraatteja: Valkoinen leipä ja leivokset voivat saada sinut tuntemaan itsesi väsyneeksi koko päivän ajaksi. Syö mieluummin täysjyvätuotteita, jotka pitävät energiatasosi korkealla ja tukevat ruoansulatusta.

Älä päästä nälkää liian suureksi: Todella nälkäisenä hamuat kaikkia näköpiirissä olevia ruokia, ja syöt todennäköisesti liikaa. Pysy kylläisenä aterioiden välillä terveellisten, itsetehtyjen välipalojen avulla. Ne auttavat sinua pysymään paremmin tavoitteessasi.

Vältä lisättyä sokeria: Luontainen, hedelmien oma sokeri on ainoa sokeri mitä tarvitset. Vältä valkoista sokeria sisältäviä tuotteita, äläkä lisää sokeria edes kahviin tai teehen. Näin pysyt virkeämpänä, ja verensokerisi pysyy tasaisena.

Pidä taukoa alkoholista: Jätä brunssin kuohuviini ja illallisen cocktailit väliin tänä viikonloppuna. Alkoholijuomat sisältävät paljon turhia kaloreita ja sokeria, ja voivat näin ollen pilata hyvin sujuneen ruokavaliosi.

Juo enemmän vettä: Yksi helpoimmista keinoista viettää terveellisempi viikonloppu on yksinkertaisesti juoda enemmän vettä. Pidä aina raikasta vettä saatavillasi. Vesi auttaa kehoa poistamaan myrkkyjä ja kuona-aineita, sekä tukee samalla ruoansulatusta.

Valitse mausteet oikein: Vaihda lisäaineita ja turhia kaloreita sisältävät majoneesit ja maustekastikkeet luonnollisiin mausteisiin, kuten yrtteihin. Yrtit antavat ruokiin sekä makua että väriä, mutta myös vitamiineja ja kivennäisaineita.

Ota mukaan omat ruoat: Puhtaasti syöminen ei tarkoita luopumista sosiaalisista tapaamisista. Älä sovi tapaamista ravintolaan, vaan järjestä koti-ilta, ja ota mukaasi terveellisiä vaihtoehtoja. Tällä tavoin voit syödä terveellistä ruokaa ja samalla nauttia seurasta.

Lähteet:

Popsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest