Kasviksia ei kannatakaan keittää – tämä kypsennystapa säilyttää vitamiinit

Lämpimät kasvikset ovat herkullinen, terveellinen ja nopea lisuke ruoalle kuin ruoalle. Moni sortuu kuitenkin yleiseen virheeseen, eli keittämään kasviksia liian kauan. Ylikypsät kasvikset ovat löysiä ja vetisiä, eivätkä ne sisällä yhtä paljon terveellisiä ravintoaineita kuin raa’at vihannekset.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan parsakaalia keitetään keskimäärin yli kymmenen minuuttia, mikä heikentää vihanneksen ravintoarvoja. Asiantuntijoiden mukaan parsakaalia pitäisi kypsentää vain 3–5 minuuttia, jotta ravintoaineet säilyisivät mahdollisimman hyvin. Prevention vinkkaakin käyttämään kypsentämiseen mikroaaltouunia. Toisin kuin tavallinen uuni, joka lämmittää ilmaa ympäriltään, mikroaaltouuni lämmittää ruoan itsensä molekyylejä.

Harvard Medical Shchoolin raportin mukaan mikroaaltouunissa kypsentäminen säilyttää ruoan vitamiineja ja mineraaleja paremmin kuin melkeinpä mikään muu kypsennysmenetelmä.

Lähde: Prevention

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest