Vatsa litteäksi – näin selätät turvotuksen!

Vatsan pömpötys on kiusallinen vaiva, josta pääsee yleensä eroon muuttamalla ruokailutottumuksia. Kokeile Shape.comin vinkkejä!

Vähennä

Suola on yksi eniten turvotusta aiheuttavista ruoista. Suola on pahaksi sydämelle, mutta se saa elimistön myös varastoimaan vettä itseensä, mikä puolestaan johtaa vatsan turpoamiseen. Rajoita suolan käyttöä vähentämällä esimerkiksi einesten, suolaisten naposteltavien ja suolaisten juustojen käyttöä.

Rajoita

Jotkut ruoat, kuten pavut, parsakaali, päärynä, sipuli ja hiilihapolliset juomat aiheuttavat tai vähintäänkin pahentavat turvotusta. Myös maitotuotteet voivat aiheuttaa oireita. Yritä tunnistaa turvotus aiheuttavat ruoat omassa ruokavaliossasi ja rajoita niiden käyttöä.

Suosi

Kuitu on tärkeää vatsan ja suoliston hyvinvoinnille. Käytä ruokapäiväkirjaa apunasi varmistamaan, että saat joka päivä riittävästi kuitua. Kuidunsaanti jää helposti turhan vähäiseksi, mikä puolestaan hidastaa suolen toimintaa ja voi johtaa turvotukseen. Suosi täysjyvätuotteita, marjoja, avokadoa ja muita kuitupitoisia ruokia.

Jos vatsa pömpöttää, kokeile syödä ananasta, sen sanotaan hillitsevän turvotusta.

Hidasta

Liian nopea hotkiminen voi johtaa ilman kertymiseen vatsaan. Pidä siis rauhallinen ruokailutahti ja istu alas. Älä hotki ruokaa kiireessä ja liikkeessä.

Liiku

Muista harrastaa liikuntaa säännöllisesti!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest