Uskoisitko? Tämä ruokavalio laihduttaa kaikkein tehokkaimmin

Taiwanissa tehdyn tutkimuksen mukaan vegaaniruokavalion avulla laihtuu nopeammin ja tehokkaammin kuin sekaruokavaliolla tai kasvisruokavaliolla, johon sisältyy myös maitotuotteet. Journal of General Internal Medicinessa julkaistun tutkimuksen mukaan vegaaniruokavaliota noudattaneet laihtuivat lyhyessä ajassa lähes tuplasti enemmän kuin sekaruokavaliota tai maitotuotteita sisältävää kasvisruokavaliota noudattaneet.

Tutkijoiden mukaan vegaaniruokavalioon kuuluvat täysjyväviljat sekä runsas kasvisten ja hedelmien ja sitä myötä kuidun määrä saattaa selittää nopeaa laihtumista.

On kuitenkin huomattava, että tutkimuksessa selvitettiin vain laihdutettujen kilojen määrää sekä laihtumisen nopeutta. Tutkimus ei ottanut kantaa ruokavalioiden terveellisyyteen.

Vegaaniruokavalio koostuu vihanneksista, juureksista, marjoista, hedelmistä, perunoista, viljavalmisteista ja ravintorasvoista. Lihaa, kala, maitotuotteet tai kananmunat eivät kuulu ruokavalioon.

Tutkimukseen osallistui 1151 henkilöä.

Keventäjän kannattaa kuitenkin muistaa, että pysyvä painonpudotus on pitkä projekti, joka vaatii aikaa ja elämäntapojen muuttamista. Siksi ihmedieetteihin ei kannata sortua.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest