Avokadolla hurjia terveysvaikutuksia – tiesitkö näitä?

Avokado sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka taistelevat ikääntymisen merkkejä vastaan. Lisäksi avokadossa on lähes 20:hta erilaista vitamiinia ja mineraalia. Aiemmin tänä vuonna tehty tutkimus osoitti, että avokadoja syövät saivat enemmän kuitua, E- ja K-vitamiinia, magnesiumia ja kaliumia kuin he, jotka eivät sisällyttäneet hedelmää ruokavalioonsa.

Tässä muutamia vihreän superhedelmän hyötyjä.

Avokado tehostaa kylläisyydentunnetta

Avokadon sisältämä tyydyttymätön rasva hidastaa vatsalaukun tyhjenemistä ja pitää sinut pidempään kylläisenä. Yhdessä avokadossa on noin 22 grammaa rasvaa. Erään tuoreen tutkimuksen mukaan puolikkaan avokadon lisääminen ateriaan pidensi kylläisyydentunnetta jopa seuraavan viiden tunnin ajaksi.

Avokado auttaa pitämään painon kurissa

Keventäjänkään ei pidä pelätä rasvaa, mutta rasvan laadulla todella on merkitystä. Runsasrasvainen avokado on mainio valinta keventäjänkin lautaselle, sillä se sisältää antioksidantteja ja ehkäisee tulehduksia, mitkä on molemmat linkitetty tutkimuksissa painonhallintaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan avokadoa syövät painoivat vähemmän ja omasivat kapeamman vyötärön kuin avokadoja syömättömät siitäkin huolimatta, että molemmilla syöty energiamäärä oli sama.

Avokado suojaa sydäntä

Avokadon sisältämät rasvat auttavat madaltamaan huonoa kolesterolia ja nostamaan hyvää, mikä auttaa ehkäisemään sydänsairauksia. Myös avokadon sisältämä kalium suojaa sydäntä ja verisuonia.

Avokado auttaa ravintoaineita imeytymään

Avokadon lisääminen ruokaan voi auttaa kehoa hyödyntämään muiden terveellisten ruokien antioksidantit paremmin. Ohiossa tehdyn tutkimuksen mukaan avokadon lisääminen salaatteihin ja salsaan auttoi esimerkiksi karoteeneja imeytymään jopa 13 kertaa paremmin kuin ilman avokadoa. Toisen tutkimuksen mukaan taas avokadon yhdistäminen tomaattikastikkeeseen ja porkkanoihin paransi A-vitamiinin imeytymistä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest