Korvaa ricottajuusto raejuustolla
Kevyt raejuusto korvaa ricottajuuston resepteissä kätevästi. Jos siis kaipaat kevyempää ruokaa ilman, että koostumus kärsii, kokeile seuraavan kerran sujauttaa ruokaan raejuustoa. Raejuusto sopii esimerkiksi keventämään lasagnea.
Korvaa suola valkosipulijauheella
Jos haluat vähentää suolankäyttöä, kokeile korvata reseptistä suola valkosipulijauheella. Valkosipulijauhe tehdään kuivatusta valkosipulista, eikä se yleensä sisällä mitään ylimääräistä. Valkosipulijauheesta saat tehokkaasti lisää makua ruokaan.
Korvaa sokeri banaanilla
Vitamiinipitoinen ja terveellinen banaani on koostumukseltaan ja makeudeltaan juuri sopiva korvaamaan sokerin tietyissä leivonnaisissa ja muussa kokkailussa. Käytä muusattua banaania sama määrä kuin ohjeessa kehotetaan käyttämään sokeria. Smoothiet, rahkat ja mehut saavat myös tehokkaasti makeutta banaanista.
Korvaa ranskankerma jogurtilla
Rasvaisen ja tuhdin ranskankerman voi hyvin korvata vähärasvaisella, maustamattomalla jogurtilla, joka happamana maitotuotteena sopii hyvin ruoanlaittoon.
Korvaa krutongit siemenillä
Onko tapanasi laittaa kourallinen krutonkeja keiton tai salaatin päälle? Krutongit ovat herkullisia, mutta terveellisempikin vaihtoehto niille löytyy. Kokeile seuraavan kerran krutonkien sijasta pientä määrää pehmeitä rasvoja sisältäviä siemeniä. Esimerkiksi kurpitsansiemenet sopivat hyvin kasvissosekeiton ja salaattien päälle.
Korvaa voi avokadolla
Jos kokeilunhalua riittää, leivonnassa voit kokeilla korvata kovaa rasvaa sisältävän voin terveellisellä ja täyteläisellä avokadolla. Pidä kuitenkin huoli, että avokado on riittävän kypsä ja pehmeä leipomaan ryhtyessäsi.
Lähde: Popsugar