Terveellinen elämäntyyli osaksi arkea – näin onnistut!

Pysyvän painonpudotuksen salaisuus on uusien elämäntapojen omaksuminen. Varaa itsellesi aikaa, ja opettele uudet elämäntapasi rauhassa. Älä kuitenkaan anna koko elämäsi pyöriä painonhallinnan ympärillä. Keksi itsellesi myös muuta puuhaa ja nauti elämän pienistä iloista.

Seuraa painoasi

Kun olet saavuttanut tavoitepainosi, älä lopeta painon ja kaloreiden seuraamista kokonaan. Painonhallintavaihe on tärkeää opetella, jotta kilot eivät pääse hiipimään takaisin. On tärkeää muistaa, että laihduttuaan ihminen tarvitsee vähemmän energiaa, koska kevyemmän kehon ylläpito vie vähemmän kaloreita. 10 kilon painonlaskun myötä ihminen tarvitsee noin 300-400 kilokaloria vähemmän kuin ennen painonpudotusta; ehkä juuri sen verran, mikä alussa tarvittiin painonlaskuun.

Tee järkeviä ostoksia

Terveellisiä elämäntapoja on helppo noudattaa, kun teet terveellisesti syömisestä helppoa. Pidä siis huoli, että jääkaapissasi on aina terveellisiä aineksia, joista voit tehdä kotiruokaa. Huolehdi myös, että saatavillasi on aina terveellisiä välipaloja, kuten hedelmiä, rahkaa tai vaikkapa pähkinöitä. Kaappeja ei sen sijaan kannata täyttää herkuilla ja epäterveellisillä vaihtoehdoilla, sillä silloin kun ne ovat helposti saatavilla, myös sorrut syömään niitä todennäköisemmin.

Muista, että sinun ei tarvitse kieltäytyä herkuista kokonaan. Painonhallitsijan ruokavalioon mahtuu hyvin myös herkkuhetkiä. Tärkeintä on, että opit syömään kaikkea kohtuudella.

Aloita puhtaalta pöydältä

Tapahtuuko elämässäsi muitankin muutoksia? Uudet elämäntavat voi olla helpompi omaksua, jos yhdistät ne muihinkin elämänmuutoksiin. Esimerkiksi opiskelun aloittaminen, uusi työ tai muutto uuteen kotiin ovat elämänmuutoksia, joihin voit hyvin yhdistää muutokset myös ruokailu- ja liikuntatottumuksissasi. Ota siis hyödyt irti muistakin elämänmuutoksista ja asennoidu kohti uutta, terveellisempää elämää.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest