Loppu turhalle napostelulle – Näin onnistut!

Ruokaile säännöllisesti

Syö tarpeeksi ja huolehdi ruoka-ajoista! Nälkäisenä mielitekoja on vaikeampi hallita, joten säännöllisen ateriarytmin opettelu on ehdottoman tärkeää. Älä ole pitkiä aikoja syömättä, vaan muista välipalat.

Syö vain nälkääsi

Opettele erottamaan nälkä muista syömistä ohjaavista tunnetiloista. Syö vain nälkääsi, älä siksi että sinun tekee mieli, tai koska olet iloinen tai surullinen. Keksi uusia tapoja palkita itsesi herkuttelun sijaan.

Tasapainoinen ruokavalio

Nauti tarpeeksi hyviä rasvoja ja proteiinia, sillä ne auttavat makeanhimon hillitsemiseen. Sokerinhimon voi yrittää taltuttaa myös raikkailla ja makeilla hedelmillä ja marjoilla.

Hallitse mielihalujasi

Kun mielesi tekee herkkuja, keksi itsellesi jotain puuhaa. Se on aluksi vaikeaa, mutta muista, että mielihalu kestää keskimäärin noin 20 minuuttia. Mielihalujen pitäisi heiketä noin viikon kuluessa, mutta jos mielihaluihin vastataan aina syömällä, ne voimistuvat entisestään.

Ruokaile keittiössä

Televisiota katsellessa napostelu karkaa helposti käsistä. Pyri keskittämään ruokailusi samaan paikkaan: syö ainoastaan ruokapöydän ääressä.

Pidä ruokapäiväkirjaa

Tutkimusten mukaan syömisistään kirjoittaminen rohkaisee kuluttamaan vähemmän kaloreita. Jo pelkästään pienen muistilapun täyttäminen herättää pohtimaan, mitä suuhunsa laittaa. Pitämällä ruokapäiväkirjaa huomaat helposti, mistä ylimääräiset kalorit kertyvät.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest