Eroon pömppömahasta – syö itsellesi litteä vatsa

Vähemmän hiilihydraatteja

Vältä eineksiä, pikaruokia, keksejä ja makeisia, jotka turvottavat helposti vatsaa ja kerryttävät kiloja.  Myös riisin ja perunan määrää vähentämällä voit nipistää koko joukon turhia kaloreita. Hyviä hiilihydraatteja saat hedelmistä ja vihanneksista, sillä ne sisältävät runsaasti vettä ja vähän kaloreita.

Juo tarpeeksi vettä

Juo vettä mieluiten puoli tuntia ennen ateriaa, sillä se edistää ruoansulatusta. Hyvä ruuansulatus puolestaan edistää ravintoaineiden imeytymistä ja kuona-aineiden poistumista. Vedenjuonti myös vähentää natriumia elimistössä, jolloin turvotus vähenee.

Hiilihappopitoisten juomien sisältämä hiilidioksidi aiheuttaa helposti vatsan turpoamista, joten suosi mieluummin kraanavettä.

Vähennä suolaa

Suola on yleisin syy turvotuksen tunteeseen. Suolan saantisuositus on korkeintaan viisi grammaa eli yksi teelusikallinen päivässä. Useimmat saavat kuitenkin ravinnostaan moninkertaisen määrän suolaa suosituksiin nähden. Voit vähentää pöhötystä pienentämällä saamasi suolan määrää.

Tarkista kuidunsaanti

Tutkimusten mukaan kokojyvätuotteiden nauttiminen hoikentaa vyötäröä. Kuitua olisi hyvä saada päivittäin vähintään 25g. Viljatuotteiden lisäksi sitä saa kasviksista, hedelmistä ja marjoista. Kuitu edistää ruoansulatusta, mutta auttaa myös tuntemaan olon kylläiseksi.

Pureskele kunnolla

Pureskele ruokasi huolellisesti. Se edistää ruuansulatusta. Laske veitsi ja haarukka kädestäsi suupalojen välillä. Näin ehdit pureskella ruokasi huolella etkä tule hotkineeksi. Kun syöt hitaasti, tulet nopeammin kylläiseksi.

Muistathan välipalat?

Välipaloja tulisi nauttia päivittäin pääaterioiden väillä, jotta ruokailurytmi pysyy säännöllisenä. Välipaloiksi sopivat esimerkiksi täysjyväviljatuotteet, rasvattomat maitotuotteet, hedelmät, marjat ja kasvikset. Välipalat kannattaa valita viisaasti, sillä liiallinen herkkujen napostelu lisää päivittäistä energian saantia.

Pysyäksesi kylläisenä ja välttääksesi turhat ahmimiskohtaukset, nauti säännöllisesti pieniä aterioita 3-4 tunnin välein. Jos maha murisee vielä illalla, nauti kevyesti hedelmiä, vihanneksia tai muuta kevyttä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest